donderdag, juni 13, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Opa Engel – Daniëlle Schothorst


Deze keer een boekje in AVI M4/E4 niveau, namelijk “opa Engel” van Daniëlle Schothorst. Daniëlle Schothorst is werkzaam als illustrator en kinderboekenauteur. Ze werkt voor meerdere uitgeverijen. Ook illustreert ze voor Sesamstraat.
Ook het boekje “opa Engel” heeft ze zelf geïllustreerd.

Op de voorkant zie je een jongetje met een hond, samen in de boot met opa. Dit is Olivier en zijn hond Nipper. In het boek zie je ook meerdere tekeningen in grijstinten die momenten uit het verhaal laten zien.

Flaptekst:

Olivier is dol op opa. Samen varen ze vaak op opa’s boot. Ze zien heel veel beestjes in het water. En overal is het mooi! Opa is al een beetje oud. Wat als opa doodgaat? Olivier wil er niet aan denken. Dan leert opa hem het geheim van de schaal…

Het verhaal, begint rustig, als Olivier met opa op pad gaat het natuurgebied in. Dit doen ze met de boot en Nipper gaat ook mee. Het is erg gezellig met opa.
’s Avonds eet opa vaak mee bij Olivier thuis. Dan is hij niet zo alleen, want oma is al heel lang dood. Opa is oud, dat zegt hij ook vaak. Olivier begint hierover te piekeren.
Op dit moment vind ik het boekje wel heel zwaar worden. Olivier zit er erg mee dat opa ook dood kan gaan. Opa merkt dit ook de volgende dag als ze weer gaan varen.
Van de schaal die ze geleend hebben van mama geleend hebben de vorige dag, maakt opa iets heel bijzonders. maar daar wuif je het probleem niet mee weg.
De titel wordt duidelijk als in het laatste hoofdstukje Olivier aan opa vraagt of je een engel wordt als je dood gaat.

Het boekje is voor kinderen die lezen op M4/E4 lezen goed te doen, maar zoals ik al zei weet ik niet of het onderwerp wel zo leuk is voor kinderen. Kinderen blijven na het lezen van het boekje wel met vragen zitten die in dit boekje niet beantwoord worden.

Opa Engel is verkrijgbaar bij Uitgeverij Kwintessens. De boeken van uitgeverij Kwintessens sluiten aan bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Herkenbare verhalen en dilemma’s helpen ze op een speelse manier te ontdekken dat er verschillende mogelijkheden zijn om met situaties om te gaan. Ze kunnen leren van de succesvolle en soms minder handige keuzes die leeftijdgenoten in herkenbare situaties maken.

Opa Engel
Daniëlle Schothorst
AVI M4/E4
40 pagina’s
2011

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest