zondag, juni 23, 2024
BoekreviewsJeugdboekenReviews

Juul on stage – Yvonne Huisman


Yvonne Huisman de schrijfster van Juul on stage is geboren in 1968. Ze hield al vroeg van schrijven, maar maakte pas in 2002 de eerste stap naar het schrijven door een eigen tekstbureau te beginnen. Na een cursus Kinderboeken schrijven kwam in 2015 haar eerste boek “Juul on fire” uit.
Juul on stage is het tweede boek in deze reeks, uitgekomen in 2016.

De cover van het boek is uitgevoerd in groen met oranje en doet heel vrolijk aan. Een mobieltje en een optreden zijn duidelijk aanwezig. Het mobieltje slaat op het feit dat Juul  regelmatig appt met haar vriendje Pim die op dat moment in Oostenrijk is met zijn ouders.

Flaptekst:

De muzikale Juul heeft de saaiste zomervakantie ever in het vooruitzicht. Haar beste maatje Pim is net naar Oostenrijk vertrokken. De komende weken zijn haar gitaar en surfboard haar enige gezelschap. Maar dan ontmoet ze Keet en voor ze er erg in heeft, staan ze te liften. Op naar Parijs! Keet gaat haar Facebook-vriendje opzoeken. En Juul? Die twijfelt nog. Maar als blijkt dat Mack Miller, haar favoriete zanger, ook in Parijs is, gaat ze overstag. Juul wil hem dolgraag ontmoeten. Helemaal omdat hij net een van haar liedjes heeft geliket…

Keet en Juul besluiten te gaan liften, en hoewel dat eerst niet zo wil lukken, krijgen ze uiteindelijk een lift. De eerste overnachting in Parijs is een droom. Het Facebookvriendje van Keet is anders dan ze ervan had verwacht, en een ontmoeting met Mack Miller lijkt ook niet al te gemakkelijk. En nu waar moeten ze nu overnachten? Gelukkig kunnen ze terecht bij een vriendin van de vriendin van Juuls vader. Lukt het Juul alsnog om Mack te ontmoeten en hem van haar zangtalent te overtuigen?

Een leuk boek voor de leeftijd vanaf ca. 12 jaar. Het leest lekker weg. De personen blijven ietwat oppervlakkig, maar dat stoort niet. Het is niet echt een spannend boek, omdat gebeurtenissen en tegenslagen snel worden opgelost. Zo ga je snel het verhaal door, en krijgt het verhaal niet heel veel diepgang.

Juul on stage
Yvonne Huisman
Uitgeverij: Ploegsma
117 pagina’s
2016

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest