woensdag, april 17, 2024
AlgemeenLesideeën

Smartgames in de klas


Gebruiken jullie wel eens smartgames in de klas?  Ik gebruik regelmatig smartgames in de klas. Kinderen vinden het superleuk om te doen, en het is ook nog eens heel leerzaam.

Smartgames in de klas

Wij hebben op school al best veel Smartgames. Deze smartgames hebben we allemaal verzameld op één centrale plek in de school zodat alle groepen er gebruik van kunnen maken.
Ik start regelmatig ’s ochtends met deze smartgames in de klas. Als de kinderen binnen komen mogen ze een smartgame pakken en mee gaan spelen. Vaak zie je dan dat kinderen elkaar opzoeken en samen er mee aan de slag gaan.

smartgames in de klas

Deze smartgames zijn dus heel goed geschikt voor het samenwerken, samen spelen en samen overleggen. De meest Smartgames zijn heel goed voor het ruimtelijk inzicht van de kinderen.
Het mooie is dat ze ook in alle groepen inzetbaar zijn, omdat de opdrachtjes die erbij zitten oplopen in moeilijkheid. De kinderen kunnen ook zelf kiezen of ze een starteropdracht maken of juist een expertopdracht.

smartgames in de klas

Opruimen

Voor het opruimen van de Smartgames hebben we ook een mooie manier gevonden. We merkten dat de doosjes waarin de games zijn opgeruimd snel kapot gingen. Omdat we een centrale verzamelplaats hebben, hebben we de games nu opgeruimd in mooie stapelbare opbergboxen.
Het voordeel hiervan is ook dat de spellen goed bij elkaar blijven en je niet snel iets kwijt raakt.

 


SpeelgoedSpeelgoed

Delen op social media of per email :

2 thoughts on “Smartgames in de klas

  • Wat een goede tip om ze uit de dozen te halen. Vaak zijn die ook veel groter dan het spel zelf. Ik ben geen juf maar ik gebruik de smartgames thuis graag om elkaar uit te dagen. We hebben er een scoreblad bij per game en dan levels oplossen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.