donderdag, juni 13, 2024
Klok, tijd, analoog en digitaalLesideeën

Reis door de tijd. (digitaal en analoog klokkijken)


Reis door de tijd

We starten al met het aanleren van de analoge kloktijden in groep 3 tegenwoordig. In ieder geval de hele en halve uren. Daarna komen de kwartieren, 10 en 5 minuten er bij. Ergens halverwege dit proces komen ook de digitale tijden erbij.  Er zijn leerlingen bij die dit heel gemakkelijk oppikken, maar ook kinderen die dit heel erg lastig vinden en veel moeten oefenen. Vaak door doen. Met de werkbladen Reis door de tijd kunnen kinderen die het nog lastig vinden extra oefenen, maar je kunt het ook aanbieden als uitdagend materiaal in lagere groepen.

Hoe werkt het?

Met de reis door de tijd gaan we van analoog naar digitaal via tekstopdrachten.Reis door de tijd bestaat uit drie werkbladen.  Op het eerste werkblad wordt gewerkt met hele en halve uren. Bovenaan begint de reis en door middel van aanwijzingen komen we steeds verder in de tijd. De kinderen lezen hoe we verder gaan in de tijd en tekenen de goede tijd in de analoge klok en schrijven de tijd ook digitaal.
Op het tweede werkblad komen ook de kwartieren erbij en bij de derde ook de 5 en 10 minuten.

Als je de kinderen dit eerst alleen op de analoge klok wilt laten doen, dan kan dat natuurlijk prima, dan knip/snijd je de digitale klokken eraf, of je vouwt ze naar achteren, zodat je het blad er later weer bij kunt pakken en ze het verder aan kunnen vullen.

Het bestand:

Reis door de tijd – 3 werkbladen.
Reis door de tijd – 3 werkbladen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest