maandag, juni 24, 2024
KeuzekastMuziekknapWoordknap

ABC van muziekinstrumenten


ABC van muziekinstrumenten is een kaart die je misschien niet bij muziekknap vindt passen, maar toch leggen we hem daar vaak bij. Kinderen die muziekknap zijn, denken in maat, ritmes, patronen en genieten van het luisteren naar en maken van muziek. Zij leren het beste door informatie te geven in ritmes en patronen zichtbaar te maken. De leerlingen leren auditief (op gehoor). Kinderen die zijn geïnteresseerd in muziek zullen deze kaart eerder pakken dan kinderen die dat niet zijn.

ABC van muziekinstrumenten

Bij deze kaart is het de bedoeling dat de kinderen bij elke letter van het alfabet één of meerdere muziekinstrumenten bedenken. ze kunnen het dan gelijk op deze kaart schrijven. Ze komen erachter dat het toch wel lastig is om er bij elke letter één te bedenken. Ze worden uitgedaagd om te gaan uitzoeken welke instrumenten er zijn.
Ik laat de kinderen ook vaak dingen opzoeken en stel gerichte vragen als: welke instrumenten kom je tegen in een orkest? Zijn er ook instrumenten uit andere landen die je misschien niet kent?

ABC van muziekinstrumenten

Keuzekast

Zoals gezegd leg ik deze keuzekastkaart vaak bij muziekknap, maar ook kan hij prima bij woordknap.

Het bestand

ABC van muziekinstrumenten
ABC van muziekinstrumenten

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest