AlgemeenAlgemeen downloadsDownloads

Terug naar school-dobbel.


Terug naar school-dobbelspel om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Na de zomervakantie vinden heel veel kinderen het best wel weer spannend om naar school te gaan. Misschien krijgen ze een nieuwe juf of meester, komen ze bij andere kinderen in de klas, een ander lokaal en ga zo maar door.

Ik laat de kinderen dan altijd binnen komen en zorg dat er iets is waar ze mee aan de slag kunnen. Op elke tafel bijvoorbeeld tekenpapier zodat ze kunnen gaan tekenen over hun vakantie bijvoorbeeld.

In de kring

Als iedereen binnen is gaan we beginnen in de kring en mogen de kinderen vertellen. Sommige kinderen hebben zoveel te vertellen dat ze niet weten waar ze moeten beginnen.
Er zijn kinderen die dan maar niets vertellen, omdat ze het toch al zo spannend vinden, of kinderen die van de hak op de tak springen omdat ze alles willen vertellen.

Tijdens de eerst week op school wil je de kinderen natuurlijk ook beter leren kennen, en als de kinderen ook voor het eerst bij elkaar in de klas zitten moeten ze elkaar ook nog leren kennen

Daarom deze Terug naar school-dobbel.

Hoe werkt het:

Je kunt het bestand, wat je hieronder kunt downloaden, laten zien op het digibord, of eventueel uitprinten en ophangen. Je laat de kinderen om de beurt rollen met de dobbelsteen, en dan iets vertellen over wat bij het betreffende aantal ogen hoort.

Als je een grote klas hebt, kan dit natuurlijk erg lang duren, daarom zou je er ook voor kunnen kiezen om dit in groepjes te laten doen, zodat de kinderen het aan elkaar in het groepje kunnen vertellen. Ook kun je het verdelen over de hele eerste week.

Je kunt het op allerlei manieren toepassen, en ik denk dat iedereen daar prima zijn weg in kan vinden.

Het idee heb ik ergens langs zien komen in een facebookgroep, maar dat was in het Engels. We zijn zo vrij geweest om dit te vertalen naar het Nederlands.

Het bestand:

Terug naar school-dobbel
Terug naar school-dobbel
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest