zondag, april 21, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Kan het even normaal?


Kan het even normaal is het derde boek in de serie van Lotte Laat Maar van Willeke Brouwer. Ik mag de boeken van Willeke Brouwer altijd graag lezen. Het leest lekker weg, en de verhalen zijn heel herkenbaar voor kinderen. Zo heb ik al eerder geschreven over de boeken van Silvester  en ook het eerste boek van Lotte Laat Maar heb ik hier al eens besproken. Dit boek heb ik destijds van Willeke zelf mogen ontvangen, nadat ze een bezoek had gebracht bij mij in de klas n.a.v. een project van de bibliotheek “Schrijver in de klas“. Ik was blij verrast dat vorige week dit boek bij mij in de brievenbus lag.

Kan het even Normaal

In dit derde deel van Lotte Laat Maar zit Lotte inmiddels in de brugklas, en vertelt zij hoe het er aan toe gaat in haar klas. Het is een gezellige bende, maar er zitten ook kinderen in haar klas die anders zijn. Zo is er Vanessa, die een modevlog heeft en Lotte maar niets vindt. Er komt een nieuwe jongen in de klas die asperger heeft. Lotte ontfermt zich over deze jongen zodat hij aansluiting vindt bij de groep.
Verder  heeft ze natuurlijk nog haar vriendin Tessa waarmee ze van alles beleefd en haar broertje Daan en puppy Pjotr. Lotte moet vaak op haar broertje passen, omdat haar moeder veel moet werken omdat haar vader is overleden.
Tijdens de toneelles wordt het stuk van Romeo en Julia geoefend. Lotte is Julia en moet zoenen met Mark. Ook dit geeft weer hilarische leesmomenten.

Graphic Novel

De serie van Lotte Laat Maar is een echt graphic novel-serie. Het verhaal wordt in het boek ondersteunt met heel veel tekeningetjes, welke Willeke Brouwer ook zelf tekent. De tekenignen zijn erg leuk, maar zelf vind ik het af en toe een beetje te druk. Dan staat er zoveel bij elkaar dat ik de meerwaarde er niet van zie, en er eigenlijk door van het verhaal wordt afgeleid. Maar dat is natuurlijk mijn mening, en daar kan een ander natuurlijk heel anders over denken. Ik merk in mijn klas wel dat kinderen dit soort boeken graag lezen.

Kortom, weer een erg leuk boek om te lezen, met een leuk verhaal, waar ook wel diepgang in zit over bepaalde onderwerpen, maar op een luchtige en grappige manier gebracht.
Met dank aan Kok Boekencentrum Uitgevers voor het opsturen van het recensie exemplaar.

 

Kan het even normaal – Lotte Laat Maar – Willeke Brouwer

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest