donderdag, april 25, 2024
Algemeen

Schrijver in de klas, wat een beleving.


Ik had mijn klas bij de bibliotheek opgegeven voor het project schrijver in de klas. Toen ik het bericht kreeg dat Willeke Brouwer bij mijn groep op bezoek zou komen was ik blij verrast. Ik had namelijk al drie boeken van Willeke gerecenseerd op mijn blog, namelijk Silvester en de vreemde voorouder en Silvester en het knorrende cadeau. Zo leuk om dan de persoon achter de boeken te ontmoeten. Dus niet alleen de kinderen vonden het leuk. De juf zeker.

Boekencollectie

We kregen van de bibliotheek een hele collectie boeken, zodat we ons goed konden voorbereiden op het bezoek. Het uitpakken van zo’n pakket met boeken is natuurlijk altijd een feestje. Leuk was ook dat het niet alleen boeken waren die ze geschreven heeft, maar ook die ze heeft geïllustreerd. De kinderen zijn aan de slag gegaan met de boeken, en hebben vragen bedacht voor Willeke. Natuurlijk heb ik ook voorgelezen uit de boeken.

 

We hebben samen de website www.willekebrouwer.nl bekeken en daarom wisten we al wel wat van haar. Zo konden we ook vragen bedenken die we niet op de site konden vinden.
Verder hebben we nog een leuk boekwerkje gemaakt wat we aan het einde van het bezoek mee konden geven als bedankje.

 

 

 

En toen was het zover. De kinderen vonden het best spannend. In de kring in spanning wachten. We hadden al de boeken mooi uitgestald, als een soort tentoonstelling.
Willeke heeft een heleboel verteld, vragen beantwoord, en voorgelezen uit een boek uit de silvesterreeks en uit haar nieuwste boek over Lotte Laat Maar, de verwoestende puppy. Dit was heel erg grappig.

 

 

Daarna aan de slag met het maken van een cartoon. De kinderen mochten zelf een grap bedenken en die uitwerken in een cartoon.
De kinderen hebben het heel leuk gevonden. Willeke liet nog een leuke sleutelhanger en een boekenlegger achter voor iedereen, en in ruil voor een recensie liet Willeke ook nog het boek van Lotte Laat Maar achter. Dat vond juf wel heel erg leuk.
Dank je wel Willeke voor je bezoek!

Een (kinder)boekenschrijver in de klas is ontzettend leuk. Kinderen krijgen hierdoor het verhaal achter het boek te horen en maken kennis met boeken die ze anders misschien niet gekozen zouden hebben. Ik ga het volgend jaar zeker wee doen!

Binnenkort kun je hier de recensie vinden van Lotte Laat Maar, de verwoestende puppy.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest