maandag, juni 24, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Silvester en het knorrende cadeau – Willeke Brouwer


Silvester en het knorrende cadeau is deel drie van de kinderboekenserie over Silvester. In de eerste boeken kun je lezen hoe Silvester verhuist naar het platteland, en zich daar vestigt. Het boek is echter prima te lezen als je de eerste boeken niet hebt gelezen.

De Silvesterreeks is geschreven en getekend door Willeke Brouwer. De boeken zijn zogenaamde graphic novels. Boeken met veel illustraties, zoals ook de bekende Dagboek van een loser en Dagboek van een muts series.

In de zomer van 2015 kwam bij Callenbach de eerste graphic novel van Willeke Brouwer uit, getiteld Silvester en de barre verhuizing. Dit boek heeft de EIGENWIJSPrijs 2016 gewonnen. De prijs voor het beste christelijke kinderboek voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Het boek heeft een mooie hardcover. Kleurrijk en aantrekkelijk.

Silvester en het knorrende cadeau:

Het verhaal gaat over Silvester. Silvester woont in het dorpje Ijsselbroek. Hij is verhuist vanuit Burgerdam. Hij vindt dit eigenlijk niet zo leuk, van de stad naar het platte land. Wel beleeft hij er van alles.

Hij verkoopt lootjes waarmee je een varken kunt winnen. Als blijkt dat ze zelf het varken hebben gewonnen bouwt vader een hok. Ze wachten vol spanning en uiteindelijk wordt het varken gebracht met een diepvrieswagen. Hilariteit natuurlijk.Nou ja Silvester zag een varken toch al niet zo zitten.

Met zijn verjaardag krijgt hij uiteindelijk toch nog een echt varken.

In het verhaal gaat het verder nog over varen op de Ijssel, geocoachen en een talentenwedstrijd op school.

In het boek komen heel duidelijk de verschillen naar voren tussen kinderen uit de stad en kinderen van het platteland. Het is op een heel prettige en grappige manier geschreven, met verduidelijkende tekeningen erbij. Ook het lettertype leest fijn.

Silvester en het knorrende cadeau
Willeke Brouwer
Uitgeverij: Callenbach
198 pagina’s
September 2016

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest