zondag, juni 23, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Krrrr…okodil – Catherine Rayner.


Krrrr…okodil, prentenboek van het jaar 2014, is geschreven en getekend door Catherine Rayner. De titel en de cover laten de inhoud goed raden, het gaat over een krokodil.

De illustraties zijn heel mooi met zachte warme kleuren. Hoewel het hele simpele tekeningen lijken zit er toch erg veel detail in. Op de voorkant glimt de krokodil zelfs, net als de letters van de titel.
Rara, het is groen met vriendelijk ogende witte, rode en zelfs gouden spetters. Hij kijkt blij en houdt van spelen, vooral in het water. Zijn specialiteit: verrassingseffect. En o ja, met een vriendje spelen vindt hij erg leuk. De andere dieren worden alleen knettergek van hem. Wie is het? Krrrr… okodil!

Krrrr…okodil:

Aan de oevers van de rivier is het rustig totdat een krokodil de boel op komt schrikken. De kikkers schrikken, de libellen maken dat ze wegkomen, de ooievaars fladderen in paniek in het rond, maar de nijlpaarden leren hem wel een lesje. Iedereen vindt de krokodil maar een pestkop.

Niemand wil met krokodil spelen. Maar iemand maakt de kikkers aan het schrikken, plaagt de libellen en pest de ooievaars. Hij komt steeds dichterbij. Nu zijn er twee KRR…OKODILLEN

Krrrr…okodil
Catherine Rayner
2012
Uitgeverij C. de Vries-Brouwers
31 pagina’s

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest