vrijdag, mei 31, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Ik wil ook – Annemarie van Haeringen & Bibi Dumon Tak


Het is weer tijd om een prentenboek te bespreken. Deze keer heb ik gekozen voor Ik wil ook van Annemarie van Haeringen en Bibi Dumon Tak.

In 2001 verscheen het eerste boek van Bibi Dumon Tak: Het koeienboek. Dit was het meest informatieve kinderboek van 2002, waarvoor ze een Zilveren Griffel kreeg. De boeken die volgden gingen bijna allemaal over dieren. In 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk : Laika tussen de sterren. Dit verhaal gaat onder andere over het Russische hondje Laika, het eerste levende wezen dat in 1957 in de ruimte is geweest.

Annemarie van Haeringen heeft ook al verschillende prentenboeken op haar naam staan.

In 1996 maakte zij het Kinderboekenweekgeschenk De koning bakt een huis, met als hoofdpersoon een pad zonder schild. In 2007 illustreerde zij – ook voor de Kinderboekenweek – Wat niemand weet, een boek over narwals, geschreven door Tonke Dragt.

Ik wil ook:

Het prentenboek Ik wil ook gaat over het kalfje Konosja. De verkoop in de tapijtenwinkel van de vader en moeder Konosja gaat slecht. Konosja gaat buiten spelen omdat het zo stil is in de winkel. Hij neemt wel een tapijtje mee. Met dit tapijtje kan hij van alles. Een hangmat maken, eronder schuilen, en er mee vliegen. De andere dieren willen dit ook en Konosja verwijst hen dan naar de tapijtwinkel van zijn ouders, maar beseft niet dat de dieren ze inderdaad gaan kopen.

Het verhaal zit goed in elkaar, door de herhaling krijg je een verwacht, maar toch ook verrassend slot.

De tekeningen zijn sfeervol en duidelijk. Een fijn prentenboek om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar of zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Ik wil ook
Bibi Dumon Tak
Illustraties: Annemarie van Haeringen
Uitgeverij Querido
40 pagina’s
maart 2013

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest