dinsdag, juni 25, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Bezoek van oma – Sanne de Bakker


Bezoek van oma is een 9+ boek van Sanne de Bakker. Van haar mocht ik haar boek lezen om te recenseren op mijn blog. Toen ik het boek in de brievenbus kreeg viel mij meteen de mooie voorkant op. Een leuke tekening van een meisje, wat waarschijnlijk een kerkhof opgaat. Duidelijke witte letters met de titel, en bescheiden de namen van de schrijfster en de illustrator erbij.

Sanne de Bakker heeft al meerdere kinderboeken geschreven, o.a. de Here we come serie met de reisavonturen van Floortje de Mol en de theateracademie.nl.

Marijke Klompmaker heeft de tekeningen in dit boek gemaakt. Ook zij heeft al voor meerdere kinderboeken de illustraties gemaakt.

Bezoek van oma is het eerste deel van de nieuwe serie De geesten van Krakelia.

Bezoek van oma:

In het boek krijgt Dieuwertje, de hoofdpersoon uit het boek op 2 januari bezoek van haar oma. Oma is al drie jaar dood, maar dit gebeurt in Krakelia. Oma neemt haar mee om feest te vieren. Dieuwertje vindt het eerst wel eng, maar gaat toch mee.

De volgende ochtend wordt ze weer wakker in haar bed, en oma neemt afscheid. “Tot volgend jaar”.

Toch verschijnt oma de volgende dag weer. Ze helpt haar met haar schoolwerk, gaat zelfs mee naar school, en zorgt voor veel verwarring.

Dieuwertje voelt zich vaak dom, maar oma laat haar zien dat ze dat niet is.

Ze maken van alles samen mee, en oma neemt haar mee naar het verleden, naar waar oma nu is, en laat haar zien hoe je levenspad verloopt. Hierdoor wordt Dieuwertje veel wijzer.

Uiteindelijk is het toch wel verwarrend dat oma er vaak is, ook haar ouders merken dit en uiteindelijk is het toch beter dat oma afscheid neemt.

Voordat ik het boek ging lezen was ik zeer benieuwd hoe dit verhaal zich zou ontwikkelen. In eerste instantie dacht ik dat het wel een griezelig boek zou zijn, hoewel dat er niet zo uitziet op de cover. Nu ik het gelezen heb was het eigenlijk niet zo griezelig, er gebeuren wel dingen in die wat eng zijn, maar het boek is eigenlijk ook wel een boek met een bepaalde boodschap. Soms gaan de dingen niet zo fijn in je leven, maar er komt altijd weer een moment dat het weer goed gaat.

Bezoek van oma leest erg prettig. Het is wel even wennen omdat er verschillende lettertypen gebruikt worden. Dit maakt het boek echter ook wel weer aantrekkelijker om te lezen.

Bezoek van oma
Sanne de Bakker
Illustraties van Marijke Klompmaker
Uitgeverij Kluitman
2016
237 pagina’s

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest