maandag, juni 24, 2024
DownloadsNieuwsbegripNieuwsbegripTaal/lezenWerkbladen

Nieuwsbegrip: Thuiswerken week 17


Nieuwsbegrip thuiswerken? Nieuwsbegrip had zijn opdrachten al wel aangepast zodat kinderen er thuis wat gestructureerder mee aan de slag kunnen, maar ik heb voor de A en de B teksten weer een eigen werkblad gemaakt voor de kinderen. Deze week voor Nieuwsbegrip week 17 die helemaal in het teken van de 4 en 5 mei.

Belangrijke dagen in mei: 4 en 5 mei.

De teksten van deze week gaan over 4 en 5 mei. Deze dagen worden natuurlijk dit jaar in Nederland heel anders gevierd dan andere jaren. Daar wordt deze week op in gegaan, maar ook de betekenis en gewoonten van beide dagen worden uitgebreid besproken.

De opdrachten.

De eerste opdrachten zijn weer redelijk hetzelfde als andere weken.  Deze week heb ik het verder anders aangepakt dan andere weken. Ik heb bij elk kopje een vraag gesteld die de kinderen moeten beantwoorden.

Een pittige opdracht is deze keer de opdracht met de husselwoorden. Tien woorden uit de tekst door elkaar gehusseld. Het zijn wel woorden die er toe doen in de tekst, dus ik ben benieuwd of de kinderen ze allemaal kunnen vinden.

Als afsluiter mogen de kinderen beschrijven of tekenen waar zij aan denken op 4 en 5 mei.

Werkbladen.

Hieronder deel ik de twee werkbladen als PDF-bestand. Deze zijn vrij te downloaden en kun je naar je leerlingen sturen samen met de tekst die je bij  Nieuwsbegrip kan downloaden.  Deze teksten kan ik hier niet delen, omdat je hiervoor een account moet hebben bij Nieuwsbegrip. Heb je dit niet, dan kan je nu natuurlijk tijdelijk een proefabonnement nemen.

De bestanden:

Nieuwsbegrip week 17 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 17 – werkblad bij tekst A
Nieuwsbegrip week 17 – werkblad bij tekst B
Nieuwsbegrip week 17 – werkblad bij tekst B
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest