vrijdag, juni 21, 2024
DownloadsGetalknapKeuzekastRekenenRekenpuzzels

Combinatiepuzzel – tafels tot 10


Een nieuwe oefening om de tafels te oefenen is de combinatiepuzzel voor de tafels 1 tot 10. Om de tafels te oefenen heb ik al meerder oefeningen op mijn blog staan. Zo is er bijvoorbeeld Kaboem. Heel eenvoudig zelf te maken met ijslolliestokjes. Maar ook land veroveren is een spel wat veel gespeeld wordt.

Combinatiepuzzel

combinatiepuzzelMet deze combinatiepuzzel worden de tafels op verschillende manieren geoefend. Deze puzzel heeft verschillende tafelsommen, en de bedoeling is dat er drie puzzelstukken bij elkaar gezocht worden die bij dezelfde tafelsom horen.  Eén puzzelstuk is de som, één puzzelstuk is het antwoord en op één puzzelstuk is de som visueel gemaakt.
Zo zijn bijvoorbeeld bij de som 5 x 3, 5 rijen met 3 stippen afgebeeld.
Zo is de tafelsom dus niet alleen een som die uit het hoofd is geleerd, maar wordt ook inzichtelijk gemaakt wat het nu eigenlijk is.

 

Het bestand met de puzzels is hieronder te downloaden. Je kunt de puzzelstukken uitknippen en lamineren. Dan blijven de puzzelstukken ook mooi. Denk er hierbij wel om dat je eerst alle puzzelstukken losknipt voordat je lamineert. Doe je dit namelijk later, dan laten de lamineerhoezen los.

Bij het uitknippen van de gelamineerde puzzelstukken moet je ook altijd een randje overhouden om het loslaten te voorkomen. Bij deze puzzel heb ik dan ook erg ruim geknipt. De kinderen kunnen dan gemakkelijker de puzzelstukken over elkaar leggen en de puzzelstukken goed laten aansluiten.

 

 

 

Het bestand:

Combinatiepuzzel – tafels tot 10
Combinatiepuzzel – tafels tot 10

Kantoor en schoolKantoor en school

Delen op social media of per email :

2 thoughts on “Combinatiepuzzel – tafels tot 10

 • Beste juf Marjan,

  Hebt u ook enkel de combinatiepuzzel van de tafel van 5?
  Bedankt.
  Mvg Annelies

  Beantwoorden
  • Hallo Annelies.

   Bedoel je een combinatiepuzzel met alleen maar de tafel van 5? Want deze Combinatiepuzzel tot 10 bevat alle tafels van 2 t/m 10.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest