vrijdag, juni 21, 2024
AlgemeenKnutselopdrachtenLesideeën

Lampion voor Sint Maarten


Het is weer bijna Sint Maarten en met de kinderen maken we dan altijd een leuke lampion. Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen meestal kiezen uit een aantal lampions. Zo knutselen we groepsdoorbrekend twee keer aan deze lampion. Nadat de kinderen hebben gekozen, maken ze de lampion bij de desbetreffende leerkracht.

Lampion

lampionBij mij konden de kinderen aan de slag met de lampion met de silhouet van een dier of ding. Dit konden de kinderen zelf uitkiezen. Via google zoeken de kinderen naar een afbeelding van een silhouet, kopiëren deze in Word en printen hem uit. Als je de beschikking hebt over voldoende computers kun je dit gewoon tijdens de les laten doen.  Ik had echter best veel kinderen die deze lampion wilden maken dus heb ik de kinderen voor de les bij mij laten komen en samen gezocht. Zo had ik de silhouetten al klaar liggen aan het begin van de les.

Dit silhouet kunnen de kinderen dan overnemen op het doorzichtige melkwitte vliegerpapier. Ik heb zelf perkamentpapier gebruikt. Dit heb ik ooit eens op een rol gekregen van iemand. Dit is echter best prijzig, maar het kan ook prima met gewoon vliegerpapier.

Als de kinderen het silhouet hebben uitgeprint kunnen ze dit eenvoudig onder het papier leggen en met een zwarte stift overtrekken. Dit kunnen ze meerdere keren doen.

Is dit klaar, dan plak je een strook stevig papier/karton aan de boven- en de onderkant voor de stevigheid, zodat je hem mooi rond kan buigen. En dan is deze lampion in principe al klaar.

Natuurlijk kun je de zwarte stroken ook nog laten versieren en eventueel franjes eronder knopen.

lampion
Schoencadeaus (NL)Schoencadeaus (NL)

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest