dinsdag, juni 18, 2024
Speelgoed

Formula- reken met je verstand.


Toen ik afgelopen week thuis kwam van een heerlijke vakantie, wachtte erg leuke post op mij. Van formulagames had ik namelijk een net ontwikkeld spel  Formula gekregen om uit te proberen. Inmiddels al verschillende spelletjes gespeeld, en ik kan niet wachten om het volgende week met mijn kids uit groep 5/6 uit te proberen, want wat een leuk spel is dit.

De bedoeling van het spel is om rekensommen te maken. Elke speler krijgt 7 kaarten en moet deze proberen zo snel mogelijk weg te spelen.  Wie als eerste zijn kaarten kwijt is heeft gewonnen. Dit lijkt simpel, maar is soms lastiger dan je denkt.

Formula basisspel

formulaIn het basisspel zitten de symboolkaarten (+, -, x, : en =), 5 keer de getallen 0 t/m 9 en twee jokers. Met deze kaarten kunnen sommen gemaakt worden. Het spel begint met twee getallen op tafel met het =-teken erachter. De andere symbooltekens liggen open op tafel en de overgebleven kaarten vormen de stapel. Vanuit de hand van de speler moet dan een kloppende som (formula) worden gemaakt. Kan deze speler dat niet, dan pakt hij/zij een kaart van de stapel en is de volgende speler aan de beurt. Als deze een som kan maken legt deze het symboolteken tussen de gatallen met het antwoord erachter. De volgende speler mag deze som weer veranderen door kaarten uit zijn/haar hand bovenop de vorige som te leggen en eventueel het symboolteken te veranderen.

formulaVoor wie

Op het doosje van het spel staat dat het voor spelers van 6 tot 99 jaar is. Je kan dit spel dus al gebruiken vanaf groep 3. Ikzelf zou dan wel alleen de symbolen + en – gebruiken. In groep 4 kun je dan eventueel al de x toevoegen en in groep 5/6 komt de : erbij. Maar zelfs in de bovenbouw kan dit rekenspel heel goed in de keuzekast. Zeker als de uitbreidingset erbij wordt gedaan. Deze uitbreidingsset is apart te bestellen, maar kan heel handig in het doosje van het basisspel worden bewaard, zodat dit heel mooi bij elkaar blijft.

formulaUitbreidingsset

In de uitbreidingsset zitten extra kaarten met zelfs negatieve getallen, breuken, de √ en het X². Ook hier kun je voor groep 7/8 natuurlijk zelf kiezen welke kaarten je gaat gebruiken. Dat is het mooie van dit spel, je kunt er alle kanten mee op.

 

Formula

Formula is een spel waarbij de verschillende rekenbewerkingen worden geoefend. Op het doosje staat: Reken met je verstand. Met dit spel zal het rekenen en automatiseren worden geoefend in een leuke spelvorm. Het spel is goed te gebruiken naast elke rekenmethode.

Formula komt in een mooi stevig doosje waarin zoals ik al zei de uitbreidingsset ook bewaard kan worden. De kaarten zijn stevig en bevatten geen plastic, dus aan het milieu is ook gedacht. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, en als je hem samen met de uitbreidingsset koopt, ben je ook nog voordeliger uit. Het spel is te bestellen via de site van Formulagames.

 

 

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest