vrijdag, juni 21, 2024
Lesideeën

Leuk cadeau voor moederdag? Elk jaar weer een zoektocht.


Ook dit jaar was het weer zover. Wat maken we voor moederdag. Ik vind dat toch altijd weer een hele zoektocht. Wat is leuk, wat is betaalbaar, wat vinden moeders leuk.

Goed weer een tijdje op Pinterest rondgehangen en wel enkele ideetjes gezien. Bij ons op school mogen de kinderen van groep 5 t/m 8 altijd kiezen uit enkele cadeaus.

Goed, eerst maar eens gekeken welke materialen er nog op school waren. Ik had wel wat leuks gezien, maar dacht dat het wel lastig zou zijn voor kinderen. Een tak met daaraan wat hangers in de vorm van een hart gemaakt van ijzerdraad, omwikkeld met wol/katoen.

Ik vond al gauw groen binddraad, katoen, maar ook houten kralen, strijkkralen en mooi lintmateriaal. Als voorbeeld heb ik alleen een hart van binddraad gebogen en vertelt wat ongeveer de bedoeling was.

Aardig wat kinderen zagen hier wel wat in. Ze mochten zelf een mooi tak meenemen en twee keer drie kwartier aan werken.

Aan de slag.

De kinderen wisten heel goed wat ze wilden en hebben hele mooie dingen gemaakt.  Ik denk dat er heel veel moeder blij worden gemaakt met moederdag met deze leuke cadeaus.

Zo zie je maar dat je voor moederdag misschien de kinderen allerlei materialen kan geven en dat ze hun fantasie dan de vrije loop kunnen laten. Zo krijg je niet dat elk kind precies hetzelfde cadeautje heeft gemaakt.

Speelgoed algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest