dinsdag, juni 25, 2024
Algemeen

6 redenen om mee te doen aan de Nationale Buitenlesdag.


Op 10 april is het weer Nationale Buitenlesdag! Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!
Je kunt je als school al aanmelden als je minimaal één les aan één groep buiten geeft. Deelnemende scholen krijgen bovendien gratis de nieuwe Buitenlesbundel toegestuurd, vol met uitgewerkte lesideeën en nieuwe buitenlesinspiratie.

En natuurlijk hoef je niet alleen maar op die dag met de kinderen naar buiten, maar grijp elk moment aan dat je het zou kunnen doen!

6 redenen om mee te doen aan de Nationale Buitenlesdag.

-Met meer beweging, dus lekker naar buiten, kunnen kinderen ook beter cognitief presteren.
-Als je met de kinderen meer naar buiten gaat is dit ook veel gezonder. Op de lange termijn zullen er minder kinderen met overgewicht zijn.
-Drukke kinderen (met bijv. ADHD) hebben ook baat bij bewegen tijdens het leren. Zij scoren beter als ze mogen bewegen bij lessen waarbij geleerd wordt.
-Als de kinderen weer binnenkomen na het buitenspelen of de buiten les, zullen ze zich beter gedragen en zijn ze taakgerichter.
-Buitenspel stimuleert beweging. Kinderen die hun lichaam bij het leren gebruiken presteren beter. (Gebaren maken, sprongen maken tijdens het rekenen bijvoorbeeld).
-Buitenles en vrij spel zijn waardevol. Varieer hierin. Ook tijdens vrij spel wordt geleerd.

Doe ook mee en meld je school nu aan. Je ontvangt dan gratis de digitale Buitenlesbundel, vol met nieuwe leuke buitenlessen!
www.buitenlesdag.nl

Kantoor en schoolKantoor en school 

Delen op social media of per email :

2 thoughts on “6 redenen om mee te doen aan de Nationale Buitenlesdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest