woensdag, mei 22, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Twee kleine visjes – een verhaaltje over groot willen zijn


Sofie Schollaert, de schrijfster van twee kleine visjes, vroeg mij of ik haar boek wilde recenseren n.a.v. een digitaal exemplaar. Nu is het natuurlijk fijner om een echt exemplaar in het te hebben (dat vind ik ten minste), maar ik vond de cover er al zo mooi uitzien dat ik wel nieuwsgierig was geworden.

Zoals de cover al beloofde is de inhoud van het boek heel mooi en kleurrijk. Prachtige platen vertellen het halve verhaal. Het verhaal, dat in de dichtvorm geschreven is leest heerlijk. Zo zal voorlezen ook een lust om te doen zijn met kleine kinderen. Op de platen valt genoeg te zien om over te praten.

Twee kleine visjes – een verhaaltje over groot willen zijn

Het verhaal gaat over twee kleine visjes die heel graag groot zouden willen zijn. Zo groot als de walvissen. Ze gaan op zoek naar de tovenaar van de zee. Deze tovenaar wil hen wel helpen en tovert ze om tot grote potvissen. Eerst vinden ze dit heerlijk met zijn tweeën, maar blijft dat ook zo? Wil de tovenaar hen nog wel een keertje helpen?

Ik vond het erg leuk om het boek te bekijken te lezen. Het deed mij echter wel heel erg denken aan de prentenboeken van de mooiste vis van de zee, qua verhaalstijl en qua kleuren, die ik vroeger altijd mijn zoon voorlas voor het slapen gaan.

Sofie Schollaert is een grafisch ontwerpster die steeds nieuwe creatieve uitdagingen zoekt. Voor het slapengaan van haar twee kinderen houdt ze ervan om verhaaltjes te verzinnen. Haar kinderen laten haar meteen weten hoe ze over de nieuwe verhaaltjes en illustraties denken. Zo ontstaan de leukste creaties en de grappigste situaties.

Kantoor en schoolKantoor en school 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest