zondag, juni 23, 2024
Algemeen

Facebookgroepen over onderwijs. Welke en waarom?


In het onderwijs staan we nooit stil. We hebben altijd nieuwe ideeën, leuke nieuwe lessen, materialen enzovoort. Maar soms heb je even geen inspiratie, en wat is dan mooier dat je dat in een groep kan gooien waarin heel veel leerkrachten zitten die jou dan misschien weer op weg kunnen helpen. Hiervoor heb je verschillende facebookgroepen over onderwijs.

Nu ben ik op Facebook lid van een aantal facebookgroepen over onderwijs waarin leerkrachten een soort community gevormd hebben en elkaar daarin vragen stellen, maar ook tips geven.
Zoals jullie misschien wel weten post ik regelmatig mijn ideeën en materialen in deze groepen. Maar nu leek het mij leuk om eens een paar groepen waar ik lid van ben op een rijtje te zetten. Er zijn aardig wat grote groepen, maar ook vele kleinere, die ook best eens onder de aandacht mogen komen. Het mooiste zou zijn als we natuurlijk met zijn allen in één groep zaten, maar dat is misschien iets teveel gevraagd.

Hieronder vind je enkele groepen, met de omschrijving die ze zelf geven in de groep.

Leerkrachten PO

Leerkrachten PO is de eerste groep die ik aan jullie wil voorstellen. Deze groep is een snelgroeiende groep met op dit moment een kleine 5000 leden.
Een groep voor alle leerkrachten van het po, een groep waar je successen kunt delen, een groep waar vragen kunt stellen en ze beantwoorden, een groep waar je gemaakt materiaal mag delen of aanbieden, een groep waar je iets aan zult hebben.

 

Basisonderwijs

Basisonderwijs is een nog groep die nu bijna 2 jaar bestaat.  Het is een groep voor en door leerkrachten. Deze groep heeft inmiddels bijna 500 leden en groeit nog steeds. Je kunt hier vragen stellen, maar ook ideeën met elkaar delen.

Je mag hier ook je eigen blog/blogartikelen delen, dit mag in veel groepen vaak niet.

 

Leerkrachten Lager Onderwijs

Leerkrachten Lager Onderwijs is een grote groep, van bijna 20000 leden. Veelal Vlaamse leerkrachten zijn lid van deze groep, maar ik haal hier veel ideeën.
Toffe lesideeën, leuke websites, interessant materiaal, een leuke klasindeling, …? Op deze pagina kun je het allemaal kwijt!
Omdat men in het onderwijs het warm water niet moet uitvinden, maar leerkrachten soms inspiratieloos zijn, wil deze pagina een aanbod geven aan mogelijk materiaal.

Groep 3 tips

Voor de leerkrachten die werken in groep 3 (volgens mij is dit eerste leerjaar in België) is Groep 3 tips een groep waar je veel aan zult hebben.
Deze groep is speciaal voor leerkrachten van groep 3. Want ja, groep 3 is toch wel een jaar apart. Deel je ideeën voor de start van het schooljaar, help elkaar om de groepen tot een beter lees en rekenniveau te brengen. Oftewel, deel tips met elkaar.

Middenbouw & klas

Dit is dé community waar leerkrachten uit de middenbouw-groepen hun les-ideeën kunnen delen en elkaar kunnen ondersteunen.

Bovenbouw & klas

Dit is dé community waar leerkrachten uit de bovenbouw-groepen hun les-ideeën kunnen delen en elkaar kunnen ondersteunen.

Kleuteronderwijs: ideeën en tips.

Natuurlijk mag een kleutergroep ook niet ontbreken. Zo is er Kleuteronderwijs: ideeën en tips.
Dag iedereen ! Via deze groep kunnen we tips, ideeën en lesvoorbereidingen uitwisselen voor de kleuterklas. Het is de bedoeling dat we zo veel mogelijk materiaal verzamelen, waaruit we inspiratie kunnen putten om super leuke projecten uit te werken voor onze kapoenen

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ben jij ook lid van een leuke groep, dan zou ik het heel leuk vinden als je deze hieronder wilt plaatsen in de reacties, dan krijgen we een mooi overzicht van welke groepen er zoal zijn.

Wil je lid worden van één of meerder groepen, dan kan dat heel gemakkelijk door op in de groep te klikken op de link Lid worden, en af te wachten tot je verzoek wordt goedgekeurd door een beheerder wat meestal geen probleem oplevert.

 

In deze groepen deel ik vaak ook mijn ideeën. Deze publiceer ik natuurlijk ook op mijn eigen facebookpagina: Van juf Marjan

 

Cadeauwinkel

 

 

Delen op social media of per email :

9 thoughts on “Facebookgroepen over onderwijs. Welke en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest