Facebookgroepen over onderwijs. Welke en waarom?

In het onderwijs staan we nooit stil. We hebben altijd nieuwe ideeën, leuke nieuwe lessen, materialen enzovoort. Maar soms heb je even geen inspiratie, en wat is dan mooier dat je dat in een groep kan gooien waarin heel veel leerkrachten zitten die jou dan misschien weer op weg kunnen helpen. Hiervoor heb je verschillende facebookgroepen over onderwijs.

Nu ben ik op Facebook lid van een aantal facebookgroepen over onderwijs waarin leerkrachten een soort community gevormd hebben en elkaar daarin vragen stellen, maar ook tips geven.
Zoals jullie misschien wel weten post ik regelmatig mijn ideeën en materialen in deze groepen. Maar nu leek het mij leuk om eens een paar groepen waar ik lid van ben op een rijtje te zetten. Er zijn aardig wat grote groepen, maar ook vele kleinere, die ook best eens onder de aandacht mogen komen. Het mooiste zou zijn als we natuurlijk met zijn allen in één groep zaten, maar dat is misschien iets teveel gevraagd.

Hieronder vind je enkele groepen, met de omschrijving die ze zelf geven in de groep.

Leerkrachten PO

Leerkrachten PO is de eerste groep die ik aan jullie wil voorstellen. Deze groep is een snelgroeiende groep met op dit moment een kleine 5000 leden.
Een groep voor alle leerkrachten van het po, een groep waar je successen kunt delen, een groep waar vragen kunt stellen en ze beantwoorden, een groep waar je gemaakt materiaal mag delen of aanbieden, een groep waar je iets aan zult hebben.

Primair/lager onderwijs

Primair/Lager onderwijs is een nog kleine groep. Deze groep is nog maar een paar weken oud, maar heeft zeker potentie.
In deze groep is iedereen welkom die werkt in het primair/lager onderwijs in België en Nederland. Deel je tips/ervaringen zodat we elkaar kunnen helpen.
Je mag hier ook je eigen blog/blogartikelen delen.

 

Leerkrachten Lager Onderwijs

Leerkrachten Lager Onderwijs is een grote groep, van bijna 20000 leden. Veelal Vlaamse leerkrachten zijn lid van deze groep, maar ik haal hier veel ideeën.
Toffe lesideeën, leuke websites, interessant materiaal, een leuke klasindeling, …? Op deze pagina kun je het allemaal kwijt!
Omdat men in het onderwijs het warm water niet moet uitvinden, maar leerkrachten soms inspiratieloos zijn, wil deze pagina een aanbod geven aan mogelijk materiaal.

Groep 3 tips

Voor de leerkrachten die werken in groep 3 (volgens mij is dit eerste leerjaar in België) is Groep 3 tips een groep waar je veel aan zult hebben.
Deze groep is speciaal voor leerkrachten van groep 3. Want ja, groep 3 is toch wel een jaar apart. Deel je ideeën voor de start van het schooljaar, help elkaar om de groepen tot een beter lees en rekenniveau te brengen. Oftewel, deel tips met elkaar.

Bovenbouwwereld (gr 5-8)

Bovenbouwwereld (gr 5-8) is ook een hele grote groep, lees hier wel goed de regels wat je wel en niet mag.
Bovenbouwwereld richt zich op leerkrachten van de groepen 5 t/m 8. Leerkracht ben je niet alleen; leerkracht heb je samen!

Middenbouwwereld (gr 3/4)

Middenbouwwereld (gr 3/4) ook een grote groep. Ook hier weer goed de spelregels lezen.
Mddenbouwwereld richt zich op leerkrachten van de groepen 3 en 4. Leerkracht ben je niet alleen; leerkracht heb je samen!

Kleuteronderwijs: ideeën en tips.

Natuurlijk mag een kleutergroep ook niet ontbreken. Zo is er Kleuteronderwijs: ideeën en tips.
Dag iedereen ! Via deze groep kunnen we tips, ideeën en lesvoorbereidingen uitwisselen voor de kleuterklas. Het is de bedoeling dat we zo veel mogelijk materiaal verzamelen, waaruit we inspiratie kunnen putten om super leuke projecten uit te werken voor onze kapoenen

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ben jij ook lid van een leuke groep, dan zou ik het heel leuk vinden als je deze hieronder wilt plaatsen in de reacties, dan krijgen we een mooi overzicht van welke groepen er zoal zijn.

Wil je lid worden van één of meerder groepen, dan kan dat heel gemakkelijk door op in de groep te klikken op de link Lid worden, en af te wachten tot je verzoek wordt goedgekeurd door een beheerder wat meestal geen probleem oplevert.

Cadeauwinkel

 

 

9 gedachten over “Facebookgroepen over onderwijs. Welke en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: