vrijdag, juni 14, 2024
Algemeen

Wat ga jij doen als je 5 oktober gaat staken?


Als je gaat staken, wat ga je die dag dan doen? Deze vraag kwam ik tegen op Facebook. Op deze vraag heb ik geantwoord dat ik naar Den Haag ga, en ik hoop velen met mij, maar veel reacties hebben mij toch ook wel verwonderd.

Er zijn opties genoemd om met ludieke acties voor de klas te gaan staan. Dat betekent dus eigenlijk dat je niet staakt. Maar staken is toch niet werken, en dus de schooldeuren dicht.

Ook zijn er mensen die dan toch naar school willen gaan en administratieve taken voor de groep willen gaan doen. Ook dan ben je naar mijn mening niet aan het staken.

Maar goed, iedereen heeft het recht om te staken, maar ook het recht om niet te staken. We moeten respect hebben voor ieder zijn mening.

Veel schoolbesturen hebben besloten om de salarissen van hun personeel door te betalen. Dit vind ik een hele goede actie, omdat de schoolbesturen hiermee aangeven dat zij ook achter de actie staan. Mensen die niet willen staken blijven thuis, en gaan thuis aan het werk. Dus niet op school. De school is echt dicht. Hiermee maak je het best duidelijk dat het echt gemeend is.

Waarom staken?

Een eerlijk salaris èn minder werkdruk! Daar gaan we voor kort gezegd

Het volgende staat geschreven op de site van POinactie:

Willen we kinderen goed onderwijs blijven bieden, dan moet er NU geïnvesteerd worden in het primair onderwijs (PO). Een te hoge werkdruk gecombineerd met een oneerlijk salaris zorgt voor hoog ziekteverzuim, veel uitval van leerkrachten en een onaantrekkelijk perspectief voor studenten. Een fiks lerarentekort dient zich aan en zal voor flinke problemen gaan zorgen als we nu niets doen.

En daarom ga ik naar Den Haag! Ik hoop daar veel collega’s tegen te komen, zodat we daar samen een punt kunnen maken. Samen staan we sterk!

Bulk Alert

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest