woensdag, april 17, 2024
Lesideeën

Lesidee: Tekenopdracht met halve foto.


Tekenopdracht met halve foto. Voor deze tekenopdracht heb ik verschillende dierenplaatjes gezocht. Deze plaatjes heb ik gehalveerd en in enveloppen gedaan.

De enveloppen heb ik willekeurig uitgedeeld aan de kinderen. Toen iedereen zijn envelop had mochten ze deze openmaken en hun plaatje bekijken. Daarna moesten ze de andere helft erbij zoeken.
Zo ontstonden er tweetallen. Deze tweetallen kregen beide een tekenvel. Ieder voor zich plakten ze hun halve plaatje erop.

De bedoeling is dat het eigen plaatje nu weer afgemaakt werd. Ze konden hierbij op de tekening van hun maatje kijken.

Het proces:

 

Tijdens het werken zie je kinderen die heel snel aan de slag gaan, en uit de losse hand al snel resultaat boeken. Kinderen die hun liniaal erbij pakken om de boel eens op te meten, maar ook kinderen die eerst gaan schetsen.
Zo zie je hele mooie resultaten ontstaan. Kinderen die puur de kleuren uit hun kleurdoos gebruiken, maar ook kinderen die gaan proberen te mengen.

 

Als de missende helft van de foto weer bijgetekend was, moest de rest van het papier gevuld worden. Hier waren de kinderen super creatief mee. Want het is toch best moeilijk om de rest van het dier te maken.
Zo kwamen er dieren achter bomen, maar ook achter muurtjes zodat niet het hele lijf getekend hoefde te worden. Zie hier enkele resultaten:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

2 thoughts on “Lesidee: Tekenopdracht met halve foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.