woensdag, april 24, 2024
Algemeen

Warm weer, 8 tips om deze dagen door te komen.


Warm weer, 8 tips om deze dagen door te komen.

Nog een aantal weken tot de zomervakantie. We zijn weer de laatsten dit schooljaar. Op zich geen probleem, maar als het erg warm weer wordt, kost het wel veel moeite.

Het liefste wil je de kinderen zoveel mogelijk aan het werk houden, anders duren die weken nog wel erg lang.

Wat kun je nu doen om de dagen toch zo aangenaam mogelijk te maken?

 

 

8 tips om de warme dagen op school door te komen.

  • Zodra ik op school kom, zet ik gelijk alle ramen en deuren open. Dan is het nog redelijk koel buiten, en kan het even lekker doorwaaien.
  • Zonneschermen op tijd gebruiken, desnoods gewoon ook ’s nachts naar beneden laten als dit mogelijk is. Hierdoor houd je de zon zoveel mogelijk buiten.
  • Probeer zo veel mogelijk het gebruik van elektrische apparaten te vermijden. Wij werken met Snappet, dus de tablets zullen wel gebruikt moeten worden, maar de lampen zoveel mogelijk uit houden, en ook de computers pas aan als ze echt nodig zijn. Vergeet ook de lader van de tablets niet. Die kan best uit als hij niet wordt gebruikt.
  • Als het echt veel te warm is buiten, houden we de kinderen in de pauzes binnen. Als er genoeg schaduw op het schoolplein is, kun je de kinderen natuurlijk wel naar buiten laten gaan.
  • Zorg dat de kinderen genoeg drinken. Kinderen mogen water drinken als ze dat willen. Er staan altijd bekers op het aanrechtje.
  • Gym niet in de zon. Vaak kun je dan gewoon beter naar de gymzaal gaan, en als het daar ook te warm is, misschien beter niet sporten.
  • Veel lessen kunnen prima buiten in de schaduw. Lezen en tekenen zijn hier goede voorbeelden van.
  • Een waterspelletje tussendoor is natuurlijk ook een prima idee. Er zijn heel veel leuke waterspelletjes die gemakkelijk en snel te organiseren zijn. Natte sponzen doorgeven, waterestafette, waterballonnen gevecht enz. Voorbeelden hiervan kun je hier vinden.

Zo komen we de dagen wel door hoor, maar stiekem hoop ik toch dat dit warme weer niet tot de zomervakantie aanhoudt.

Speelgoed algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest