zaterdag, april 20, 2024
Lesideeën

Gestapelde (bruids)taarten van papier (3D)


Van groep 8 kregen we in groep 6 de opdracht om een bruidstaart te maken. Twee halve taarten die aan elkaar geschoven kunnen worden. De ene helft moest rood worden en de andere helft blauw. Dit heeft groep 8 nodig bij de musical : “Help, we zijn het bruidspaar kwijt!”
Een erg leuke opdracht, maar hoe los je dat op? Gekeken op Pinterest, geprobeerd via Google, en zelfs op Facebook zag ik het wel voorbijkomen. Maar nog niet het goede idee. Maar gelukkig heb ik een hele handige echtgenoot die zei: “Oh, dat is leuk, lever mij karton en ik maak ze voor je.” Nou zo gezegd zo gedaan. De basis was al snel klaar. Nu kon ik met de groep aan de slag om hem te versieren.

Taarten in van papier in 3D.

Omdat niet alle kinderen hier aan mee konden helpen , heb ik er een andere opdracht m.b.t. taarten bij gezocht. Dit werd een opdracht met verschillende kleuren papier.
Het was de bedoeling dat er een taart werd gemaakt met minimaal 3 verschillende lagen en kleuren. Elke laag was iets kleiner dan de laag eronder. Van elke laag  wordt tweemaal geknipt in verschillende kleuren.

 

 

 

Als dat is gebeurd wordt per laag de versiering aangebracht. Dit doe je door van elke laag van één kleur een “kleedje” te knippen. Deze plak je dan op de andere kleur. Hierdoor ontstaan hele mooie resultaten.

Dit doe je voor elke laag. Met restjes kun je ook nog andere versieringen maken voor op de taart.

 

 

Als laatste laat je elke versierde laag aan de zijkanten een klein strookje omvouwen en op de ondergrond die je hiervoor hebt uitgekozen plakken. Hierbij wordt het kleine strookje ingesmeerd met lijm en opgeplakt. Je kunt hierdoor een mooie bolling creëren waardoor een 3D-effect ontstaat.

Tot slot kunnen er nog kaarsjes op gemaakt worden.

 

Een opdracht waar de kinderen erg leuk aan gewerkt hebben. De taarten hangen in de gang, dat levert een erg vrolijk beeld op en groep 8 was superblij met de mooie taart.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest