vrijdag, juni 14, 2024
Lesideeën

Leuk voor tussendoor met dit warme weer. 8 snel en gemakkelijk te organiseren waterspelletjes.


 

waterspelletjesLeuk voor tussendoor. 8 snel en gemakkelijk te organiseren waterspelletjes.

In mijn blog: Nog geen zomervakantie, maar wel warm weer, 8 tips om deze dagen door te komen gaf ik al tips om de warme dagen door te komen. Hier stond ook in dat je waterspelletjes kunt doen. Ik ben eens even gaan speuren en ben hele leuke tegengekomen. Ik zet ze hier voor je op een rij.

Waterspelletjes:

  • Het vast wel bij iedereen bekende flessenvoetbal. Probeer al voetballend de met water gevulde fles van je tegenstander om te krijgen. Deze zet hem zo snel mogelijk weer rechtop. Fles leeg? Helaas, je hebt verloren.
  • Sponzenestafette. Een groep kinderen zit achter elkaar. Een emmer gevuld met water bij het voorste kind, een lege emmer achteraan. Spons vol met water over de hoofden doorgeven naar achteren. Welke groep heeft als eerste zijn emmer leeg.
  • Verven met water. Vooral de kleinere kinderen kunnen zich hier buiten uren mee vermaken. Water en kwasten en verven maar. Je kunt hierbij ook stoepkrijt gebruiken. Als je er wat van in het water raspt krijg je mooie kleuren.
  • Strandbalparcours. Met waterpistolen een een strandbal proberen dooreen bepaald parcours te schieten.
  • Waterballonnenparcours. Een tweetal probeert een waterballon met zijn tweeën van her ene punt naar het andere te brengen. Ze mogen hierbij echter niet hun handen gebruiken. (Bijvoorbeeld met de hoofden tegen elkaar en daar de ballon tussen, je kunt het zo gek niet bedenken.
  • Waterballonnen darten. Dit is leuk voor de wat oudere kinderen. Waterballonnen bevestigen op een muur o.i.d. en deze kapot proberen te darten met dartpijlen.
  • Knikkers vissen. Zo snel mogelijk met je voeten een bepaald aantal knikkers uit een (afwas)bak met water vissen.
  • Appel happen: Bij het fruit eten stukjes appel in een bak met water en laat de kinderen het eruit happen met de handen op de rug. Heerlijk verfrissend.

En zo kun je natuurlijk nog heel veel spelletjes bedenken. Vaak wordt er ook wel een waterfeest gehouden. Dit vergt echter wel wat meer organisatie, maar wel leuk natuurlijk. Zorg er wel voor dat de kinderen goed ingesmeerd zijn, en doe het ook niet op het warmste moment van de dag.

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest