vrijdag, juni 14, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Gulzige Geit – Petr Horácek


Gulzige Geit, een prentenboek van Petr Horácek, valt gelijk op als je hem tussen ander prentenboeken ziet liggen. Lekker fel geel met een grote geit die de letter G van geit opeet. Een mooie link naar het gulzige.

Petr Horaçek heeft het prentenboek geschreven en geïllustreerd. Hij is geboren in Praag en woont tegenwoordig in Engeland. Hij heeft de Books for Children Newcomer Award 2001 gewonnen voor zijn eerste boeken.In 2008 stond zijn boek Kleine Muis zoekt een huis centraal in de Nationale Voorleesdagen. Zijn meest bekroonde boek is Gekke Geppie.
Petr maakt gebruik van collagetechnieken bij het maken van zijn illustraties. Dit is te vergelijken met de de illustraties van Eric Carle.

Flaptekst:

Geit is gulzig. Ze heeft genoeg van gras. Maar als ze besluit iets anders te proeven, gaat het mis in dit vrolijke stapelverhaal.

Het verhaal begint met een mooie illustratie van een geit over twee bladzijden. Geit wil wel eens wat anders eten. De begrippen ontbijt, lunchen diner komen langs omdat hij dan allerlei verschillende dingen eet. Dan komen de kleuren aan bod omdat geit zich niet zo lekker voelt, en daar door verschillende kleuren krijgt. Tenslotte komen ook de dagen van de week aan de orde omdat vanaf zondag geit weer langzamerhand opknapt. Gelukkig was alles weer goed totdat…..

Als met al een leuk maar ook leerzaam prentenboek!

Gulzige geit
Petr Horácek
25 pagina’s
Uitgeverij Lemniscaat
2017

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest