donderdag, april 25, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Silvester (ge)doeboek – Willeke Brouwer


Van Willeke Brouwer kreeg ik haar Silvester (Ge)doeboek. Erg leuk. Ik heb al eerder boeken voor haar over Silvester (Silvester en het knorrende cadeau en Silvester en de vreemde voorouder) mogen reviewen, en dit is natuurlijk en heel speciale.

In dit boek neemt Silvester je mee naar zijn leven op het platteland. Hij vertelt je hoe je deodorant maakt, metaal zoekt en een boomhut bouwt. Maar ook een cursus dialect en een recept voor kruudmoes ontbreken niet. Gedrukt op lekker dik papier en vol opdrachten en strips, leuk voor op vakantie, school of gewoon thuis.

Flaptekst:

Het eerste echte Silvester (ge)doeboek.
Silvester is niet zo’n stilzitter. Hij gaat liever wat doen! Muntenjacht met een metaaldetector is veel leuker. Of nepdrollen maken. En hij doet met Eva de watjes test. Wie is het grootste watje?
Maar ook de vingerafdrukdatabase en ga als cartoonist aan de slag.

Als je zo door het boek heen bladert krijg je al snel een idee hoe het boek in elkaar zit. Als je ook al eens een boek gelezen hebt van Silvester dan herken je het meteen. De bladzijden zijn inderdaad lekker dik. Fijn als je er in wilt tekenen of kleuren. Daar leent dit boek zich uitstekend voor. Bijvoorbeeld om de voorgetekende etiketten te versieren voor de zelfgemaakte deodorant, of je eigen cartoon te tekenen.
Ook de feitjes die bij de verschillende onderwerpen worden gegeven zijn erg interessant, en duidelijk herkenbaar, omdat dit in een ander lettertype en in een soort tekstvak gegeven worden.

Al met al een leuk boek waar menig kind zich mee kan vermaken!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest