vrijdag, juni 21, 2024
AdvertorialsAlgemeen

Dé oplossing voor die stapel school- en klassenfoto’s: Mijn Schoolfoto’s


Dé oplossing voor die stapel school- en klassenfoto’s: Mijn Schoolfoto’s

Je kent het vast wel. Zo’n hele stapel foto’s van de schoolfotograaf. Foto’s die elk jaar in de kast belanden, maar eigenlijk eens mooi ingeplakt zouden moeten worden. Nou, ik heb de oplossing gevonden. Mijn schoolfoto’s, een heel mooi vormgegeven fotoboek waar je al deze foto’s in kwijt kunt.

Mijn Schoolfoto’s


Het boek is uitgevoerd in A4-formaat met hele dikke, stevige pagina’s. Het boek telt 38 pagina’s. Er is ruimte voor 2 peuterjaren (peuterspeelzaal of kinderdagverblijf), 8 basisschooljaren en 6 middelbare schooljaren.
Het geheel is gebonden met een ringband en de voor-  en achterkant worden beschermd met een plastic sheet.
Ikzelf heb de mintgroene versie, maar hij is ook verkrijgbaar in paars en zwart-wit.

Op de eerste pagina kun je de naam van het kind invullen, en naar welke scholen het gaat/ging.
Op de pagina erna kun je 18 pasfoto’s plakken, vanaf 1 jaar t/m 18 jaar. Je ziet daar als het ware het kind groeien. Na deze eerste pagina’s kun je de schooljaren gaan vullen. Je kunt zelf de groep invullen, want het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het kind eens blijft zitten of een klas overslaat, dan zou het niet meer kloppen.

Toen mijn boek binnen kwam was ik zeer verrast. Binnen een dag lag het in de brievenbus, stevig in karton verpakt. Toen ik het openmaakte werd ik heel blij, het was zo mooi ingepakt, bijna zonde om uit te pakken. Toch maar uitgepakt. Het boek was netjes ingeseald, en er zat een soort gebruiksaanwijzing bij. Heel leuk.

 

Als leerkracht heb ik zelf ook een hele stapel foto’s van de schoolfotograaf liggen met mijn klassen door de jaren heen. Dit fotoboek is ook heel goed te gebruiken als leerkracht.  De eerst bladzijden zijn dan niet van toepassing, maar de rest kun je heel goed gebruiken voor je eigen foto’s. Je kunt opschrijven welk schooljaar, welke groep je toen had en misschien een leuke herinnering aan deze groep.
Ik kan me ook voorstellen dat het een afscheidscadeau kan zijn voor groep 8 leerlingen. De schoolfoto’s worden door de schoolfotograaf ook altijd digitaal aan de scholen geleverd. Deze kun je uitprinten en de basisschooljaren voor de kinderen vullen. De rest (peutertijd en middelbare schooltijd) kunnen ze dan zelf aanvullen.

Have to Have

Het schoolfotoboek is te koop bij de webshop Have to Have. Deze webshop is van Hanneke Verbakel-Engels, grafisch vormgever en zelfstandig ondernemer, eigenaresse van Handig Vormgeving. Hanneke maakt als grafisch ontwerper huisstijlen, reclamedrukwerk, brochures geboortekaarten, trouwkaarten etc.
In haar webshop worden unieke, leuke en handige hebbedingen aangeboden.

Delen op social media of per email :

One thought on “Dé oplossing voor die stapel school- en klassenfoto’s: Mijn Schoolfoto’s

  • Goed idee. Ik heb ook elke schoolfoto van de basisschool en middelbare school bewaard. Zijn er een hele hoop. Tijd om ze eens een mooie plekje te geven.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest