vrijdag, juni 21, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

De Voorleestrein – Marianne Busser en Ron Schröder


O zo leuk, vandaag kreeg ik het boek de voorleestrein in handen van Marianne Busser en Ron Schröder. Al zoveel gehoord over dit schrijversduo, maar eigenlijk nog nooit echt iets van ze gelezen en besproken, dus dat werd wel tijd.

Ron en Marianne zijn allebei in 1958 geboren, en al ruim dertig jaar bij elkaar. In het verleden hebben ze echt van alles geschreven. Van cabaretteksten (Ron) tot artikelen voor tijdschriften (Marianne). En samen schreven ze reclameteksten, scenes, liedjes en verhaaltjes voor Sesamstraat, verhaaltjes voor de Bobo en de Okki, liedjes voor Benny Vreden Kinderprodukties, AVRO’s kinderkoor, en ga zo maar door. In 1990 verscheen hun allereerste kinderboek: Koning Bobbel. Inmiddels hebben ze samen ruim driehonderdvijftig boeken en meer dan duizend liedjes gemaakt.

De Voorleestrein dus.

Welkom in de voorleestrein
wie reist er met ons mee?
iemand leest een versje voor
in iedere coupé
de bakker en de brandweerman
en zelfs de koningin
die stappen met dit voorleesboek
ons leuke treintje in
als iedereen is ingestapt
vertrekken we meteen
de conducteur zegt: kijk maar snel
naar versje nummer één!

 

De conducteur gaat door de trein, en in iedere coupé leest iemand een versje voor dat te maken heeft met zijn of haar beroep. De brandweerman over een olifant die sproeit met zijn snuit, de kapster over een tuinman die liever kapper had willen zijn, de boswachter over stoute varkentjes en nog veel meer.

Een leuk voorleesboek met harde kaft voor kinderen vanaf 3 jaar met mooie, vrolijke, duidelijke en kleurrijke illustraties van Eefje Kuijl.

De Voorleestrein
Marianne Busser en Ron Schröder
27 pagina’s
Uitgeverijmoon/Overamstel uitgevers
2017

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest