maandag, april 22, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

De lekker lange agent – Tjibbe Veldkamp en Gustav Dejert


De lekker lange agent vind ik een heel apart prentenboek. Het is geschreven door Tjibbe Veldkamp. Van hem besprak ik ook al het boek Agent en Boef en de gladde grapjes .
In 2016 won Tjibbe Veldkamp een Zilveren Griffel voor zijn prentenboek Kom uit die kraan!. Dit boek werd ook geselecteerd voor de Prentenboek TopTien van 2017.

De illustrator is de Zweedse Gustav Dejert. De illustraties die hij maakte voor dit prentenboek zijn erg apart. Een beetje retro-stijl.

Op de voorkant, zie je de lekker lange agent, en kun je al raden dat deze agent uit meerder kinderen bestaat. Erg leuk gedaan. De hoofdkleur is blauw, wat wel bij deze titel past (agent —> politie).

Flaptekst:

Op een dag stapte Jan het politiebureau binnen.
‘Ik wil graag agent worden,’zei hij.
‘Ik zal je meten,’zei de hoofdagent.
‘Even zien…
Nee, jij mag geen agent worden: je bent te klein.’

Maar Jan laat het er niet bij zitten.
Wie niet lang is, moet slim zijn!

Samen met Jaap en Janet worden ze een lekker lange agent. De hoofdagent gaat testen of ze kunnen wat een agent moet kunnen. Dit gaat de lekker lange agent best goed af. Maar dan moet de lekker lange agent de drie diefjes gaan vangen. Ze zien echter alleen een lekker lange dief. Hoe loopt dit af?

Ik heb erg genoten van dit prentenboek. In de klas is het ook heel breed inzetbaar. Je kunt het inzetten bij het thema De politie. Wat moet een politieagent allemaal kunnen, wanneer mag je politieagent worden enzovoort.

Ook bij een meetles kun je dit prentenboek prima gebruiken. Termen al lang en kort, groot en klein komen uitgebreid aan bod.

De lekker lange agent
Tjibbe Veldkamp en Gustav Dejert
uitgeverij: Gottmer
28 pagina’s
2016

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest