dinsdag, juni 18, 2024
KinderboekenReviews

Poptropica, Het geheim van de landkaart.


Poptropica, Het geheim van de landkaart.

Voor uitgeverij De Fontein jeugd las ik het eerste deel van de nieuwe Poptropicaserie. Poptropica heeft alles: spanning, actie en goeie grappen! Deze nieuwe serie is naar een idee van Jeff Kinney – schrijver van Het leven van een Loser – en is volledig in kleur geïllustreerd.

Het is eigenlijk een soort stripverhaal in boekvorm. De figuurtjes zijn een beetje manga-achtig getekend. Grote hoofden met grote ogen en kleine lijfjes met dunne armpjes en beentjes.

Flaptekst:

Nadat hun luchtballon in een storm terechtkomt, landen Mya, Boyan en Jordy op een tropisch eiland in Poptropica, het verborgen eilandenrijk.
Een mysterieuze landkaart helpt ze in hun zoektocht terug naar huis. De duistere Octavius heeft andere plannen met de landkaart. Vinden de drie ooit hun weg naar huis?

Het verhaal begint inderdaad in een ballon. Als ze op het eiland komen komen ze Dodo’s tegen. Zevinden een vikingsschip Ook vinden ze  een super geavanceerde landkaart. Tot overmaat van ramp worden ze gevangen genomen door Vikingen.

Poptropica is bekend door de website, waar verhalen gedeeld worden via de game-community. Elke maand bezoeken miljoenen kinderen van over de hele wereld Poptropica’s boeiende avonturen, waaronder Het leven van een Loser, Niek de Groot, Flip Fiasco en Sjakie en de chocoladefabriek.

Het tweede deel van de serie is Poptropica, expeditie verdwaald, waarin het avontuur verder gaat en het mysterie zich verdiept.

Poptropica, Het geheim van de landkaart is geschreven door Jack Chabert. Jack Chabert is spelontwerper voor Poptropica, en schrijft kinderboeken. Chabert woont in New York met zijn vrouw.
De illustrator is Kory Merritt en medebedenker van de poptropica-strips. Merrit geeft tekenles aan kinderen van groep 1 tot groep 8 in New York.


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest