vrijdag, april 19, 2024
BoekreviewsPrentenboekenReviews

Agent en Boef en de gladde grapjes – Tjibbe Veldkamp


Agent en Boef en de gladde grapjes is het zesde deel uit een serie over deze twee hoofdpersonen. Het is een grappig, ondeugend verhaal.

Het verhaal wordt ondersteund met hele mooie tekeningen waar de ondeugd ook vanaf straalt. Zelfs op de voorkant al, waar Agent in een zeepspoor richting put glijdt en Boef met een ondeugende blik je aankijkt.

Het verhaal:

Boef zit in de gevangenis en zit in bad. De zeep is op en wanneer Agent de nieuwe zeep wil brengen, glijdt hij uit en Boef gaat er vandoor. Agent en Boef en de gladde grapjes is een avontuur waarin zeep de hoofdrol speelt. Want Boef heeft van de stad een echte zeepstad gemaakt. Overal op straat ligt vloeibare zeep en dat zorgt voor heel veel problemen! Kan Agent Boef nog te pakken krijgen nu het overal zo glad is? Jazeker, door hem ook weer te pakken met zijn eigen list, namelijk : zeep.

Ondanks het ondeugende verhaal wat kinderen zeker zal aanspreken zijn de illustraties niet druk. Door de zachte kleuren geeft het zelfs wat rust. Op elke tekening is heel veel te zien, tot in de kleinste details.

Agent en Boef en de gladde grapjes
Tjibbe Veldkamp
Illustraties: Kees de Boer
28 pagina’s
2016
Uitgeverij: Lannoo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest