vrijdag, april 19, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Mees Kees Buiten de lijntjes – Mirjam Oldenhave


Dit is eigenlijk het eerste boek dat ik van Mees Kees lees, hoewel er natuurlijk al veel zijn verschenen. Dit is een speciale uitgave, omdat het geschreven is in stripvorm.

Mirjam Oldenhave is de schrijfster van dit en alle andere Mees Kees boeken. Ze is de afgelopen jaren negen keer getipt door de Nederlandse Kinderjury en kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. Er zijn drie mee Kees films gemaakt. En de vierde Mees Kees langs de lijn is sinds 7 december in de bioscoop.

Rick de Haas heeft de illustraties gemaakt in het boek. Hij doet ook mee in de Mees Kees show. Hij tekent dan met een camera boven zijn hand zodat het publiek kan zien wat hij doet.

De Grote Mees Kees Show:

Een flitsende, interactieve voorstelling met veel muziek, verhalen, raps, live tekenen en vooral: Mees Kees! Hij is nog maar stagiair, toch kan hij heel goed orde houden. Grote rampen, zoals rekenen en topo, zijn bij hem geen probleem. Ook wanneer de klas een heel saai lied moet instuderen voor de bonte avond, bedenkt hij snel iets anders….Mirjam Oldenhave zingt, vertelt en speelt gitaar en accordeon. Irene Schepers en Roos de Wijs zingen, rappen, spelen keyboard, contrabas en sopraansaxofoon. De tekeningen en animaties zijn van Rick de Haas. De kinderen husselen, raden, rappen, rijmen en zingen mee.

Het boek gaat over groep 6b en hun meester. De school moet sluiten en de klas wordt onderverdeeld onder andere scholen. Dit laat de groep niet zomaar gebeuren. Ze bezetten het schoolgebouw en komen in actie. De wethouder, de burgemeester, zelfs de Miltitaire Eenheid komt langs. Zal het ze lukken het schoolgebouw te behouden?

Een ontzettend leuke uitgave van dit boek. Vooral door de stripvorm erg leuk te lezen.

Mees Kees Buiten de lijntjes
Mirjam Oldenhave,
Illustraties: Rick de Haas
89 pagina’s
2016
Uitgeverij Ploegsma

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.