vrijdag, juni 14, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

De ongelooflijke Ravi Ravioli – Jozua Douglas.


Ik las met toestemming van de schrijver en uitgever De Fontein De ongelooflijke Ravi Ravioli. Toen ik het boek mocht ontvangen was ik best verrast door de dikte van het boek. Ha, een lekker dik boek. Het is geschreven in een fijn lettertype en geïllustreerd met prachtige tekeningen van Elly Hees. Elly van Hees heeft al meerdere boeken van Jozua Douglas geïllustreerd, maar ook o.a. de boeken van Dummie de Mummie van Tosca Menten zijn door haar getekend.

De voorkant van het boek laat De ongelooflijke Ravi Ravioli zien die een jongentje laat zweven. Op de achtergrond is een meisje te zien dat meekijkt. Het boek is een avontuur van Rosa en Fico, kinderen van de president van Costa Cabana. Het is het vervolg op De gruwelijke generaal, maar is los hiervan te lezen. De gruwelijke generaal won de Pluim van de Senaat van de kinderjury en was genomineerd voor kinderboek van het jaar door De Wereld Draait Door.

Jozua Douglas heeft verder verschillende boeken op zijn naam staan. Zijn eerste prentenboek verscheen in 2009: De kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten.Verder zijn er nog de boeken in de Ik lees! serie en Willewete.

De ongelooflijke Ravi Ravioli:

De ongelooflijke Ravi Ravioli begint met het voorstellen van de hoofdpersonen, President Pablo Fernando, die de gekste wetten verzint en in zijn eentje de baas is op Costa Cabana, zijn vrouw Florabella, die zichzelf ontzettend lelijk vindt en Fico en Rosa, hun kinderen.

Meester Gabriel is de prive-leraar van Rosa en Fico. Ravi Ravioli wordt geïntroduceerd door Fico. Hij vind hem geweldig want hij kan hypnotiseren en mensen de gekste dingen laten doen onder hypnose. Ravi mag in het paleis komen logeren, samen met zijn assitent Victor. De president en Fico zijn gelijk helemaal weg van hem, maar Rosa vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.

Op het internet doet ze al snel een ontdekking. Is de ongelooflijke Ravi Ravioli wel echt wie hij zegt te zijn? Ravi laat Florabella denken dat ze een geweldig figuur heeft, voorspelt de toekomst dat er een ramp gaat gebeuren en ontdekt een bom en voorkomt zo dat de president en zijn familie om het leven komt, maar Rosa gelooft dit allemaal niet. Samen met meester Gabriel gaat ze op onderzoek uit. Intussen heeft De president Ravi Ravioli tot vice-president benoemd.

Er wordt een show voorbereid waarin de president een giftige slang gaat bezweren. Hij heeft geoefend en is al eens gebeten. Ravi laat hem geloven dat hij dus tegen het gif kan, maar is deze slang wel zo giftig? Rosa en meester Gabriel komen erachter dat tijdens de show het wel eens goed mis kan gaan en Ravi zo president van Costa Cabana gaat worden. Kunnen zij dit voorkomen?

Ik heb met plezier dit boek gelezen. Het is inderdaad geen probleem als je het eerste boek, De gruwelijke generaal niet gelezen hebt.

De ongelooflijke Ravi Ravioli – Jozua Douglas
Uitgeverij De Fontein
231 pagina’s
2016

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest