zaterdag, juli 13, 2024
Algemeen downloadsLesideeën

Klokkaartjes – analoog


Ik merk heel vaak dat het analoge klokkijken bij de leerlingen best lastig is. Dit komt vooral doordat er veel meer digitale klokken in huis zijn bij de kinderen dan een analoge.  Kinderen beheersen sneller het digitale klokkijken dan het analoge. Het probleem daarbij is echter wel dat kinderen dan niet goed de tijd kunnen benoemen. Daarom heb ik deze kaartjes gemaakt die je rondom de klok kunt hangen in je klaslokaal. Ik merk dat veel kinderen hier veel baat bij hebben.

Waarom analoog klokkijken

Analoog klokkijken is belangrijk omdat het analoog klokkijken de kinderen helpt begrijpen hoe tijd wordt gemeten en daardoor ook de relatie tussen de klok en de tijd beter kunnen begrijpen.
Bij het analoge klokkijken kun je ook een beter gevoel van tijd krijgen. Door de wijzers te volgen krijg je een beter besef van het verstrijken van de tijd.

Klokkaartjes

De klokkaartjes zijn in drie verschillende lettertypes te downloaden. Zo kun je zelf een keuze maken welke jij het handigst of fijnst vind om te gebruiken in de klas.
Ik ga ook kaartjes maken met de digitale minuten zoals :05, :10, 0:15 etc. die weer naast deze kaartjes gehangen kunnen worden zodat kinderen ook weten welke digitale tijd erbij hoort.

De Bestanden:

Klokkaartjes met lettertype AAAJaspers-Blokschrift – analoog

Klokkaartjes met lettertype AAAJaspers-Handschrift – analoog
Klokkaartjes met lettertype School_new – analoog

Kennen jullie mijn Yurlspagina al? Neem gerust eens een kijkje.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest