woensdag, mei 22, 2024
BeeldknapLesideeënTegelpuzzelsZelfknap

Tegelpuzzel Sinterklaas


Een tegelpuzzel met het thema Sinterklaas mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje tegelpuzzels die we al gemaakt hebben.
Naast de tegelpuzzel met vlinders, paaseieren en sport is er dan nu één met Sinterklaas.
Een leuke kleine legpuzzel die voor sommige leerlingen nog best een breinbreker kan zijn.

Uitvoering en maken?

Er wordt ons regelmatig gevraagd hoe we deze tegelpuzzels maken en uitvoeren.
Al onze bestanden op deze websites zijn in het bestandsformaat PDF en altijd met vermeldingen dat het van deze website is en dat er copyright op zit.
Soms vinden mensen dit vervelend maar helaas moeten we dit er wel veelvuldig aan toe voegen aangezien we het al meerdere keren hebben meegemaakt dat iemand iets van ons reproduceerde zonder vermelding dat het van vanjufmarjan komt.

Tegelpuzzel Sinterklaas

Ook wordt er soms gevraagd of we het bestand in word zouden kunnen aanleveren ivm met voorleessoftware of andere redenen.
Helaas is dit niet mogelijk aangezien we al ons werk niet in word maken, maar er andere software voor gebruiken.

En als laatste. Hoe maken we deze tegelpuzzel? Dat is het geheim van de smid, en gaan we niet verklappen.

Het bestand:

Afdrukken, uitknippen en lamineren. Dan heb je weer een leuke Tegelpuzzel Sinterklaas die je elk jaar weer kunt inzetten in je klas.

Tegelpuzzel – Sinterklaas.
Tegelpuzzel – Sinterklaas.
Delen op social media of per email :

3 thoughts on “Tegelpuzzel Sinterklaas

 • Ik hoef ze niet na te maken, ik ben vooral heel erg blij dat jullie op tijd en stond een nieuwe maken die ik dan lekker gemakkelijk kan afdrukken en gebruiken in m’n klas!
  Ik ben heel blij dat ik niet altijd zelf het warm water moet uitvinden, maar dat er leerkrachten zijn die dit maken én willen delen.
  Doe dus vooral verder zoals jullie bezig zijn en ik kijk uit naar de volgende! 😃

  Beantwoorden
 • Ik vind deze puzzels super! Bedankt voor het maken ervan, ! Ik vraag me wel af of dit haalbaar is voor kinderen voor een eerste leerjaar? Ik gebruikte dit dit jaar maar het lukte voor geen meter. Ik begrijp je visie dat je zelf moet inschatten of het al dan lukt voor je klas maar toch zou ik het handig vinden mocht er toch iet of wat een leidraad zou zijn. Of zijn er andere adviezen?

  Beantwoorden
  • Hallo Griet,

   Bedankt voor je reactie. De reden waarom ik geen leidraad geef voor welke kinderen dit geschikt zou zijn is heel simpel. Bij dit soort opdrachten kunnen er kinderen zijn in groep 3 (eerste leerjaar) die dit met gemak oplossen terwijl een kind in groep 8 (zesde leerjaar) hier helemaal niets mee kan. Je moet toch echt zelf inschatten of dit geschikt is voor je leerlingen of niet.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest