zondag, april 28, 2024
AlgemeenDownloadsKnutselopdrachten

Puzzelcreator


Daar is hij dan, de puzzelcreator. Een blanco puzzel van 4×4, 5×3, 5×4, 5×5, 6×4, 6×5 of 6×6 stukken waarmee je leerlingen een eigen puzzel/poster kunnen maken.

Op facebook werd er de vraag gesteld of iemand een bestand heeft met blanco puzzelstukken. Eén puzzelstuk per A4. Ik vond dat echt een supergaaf idee, dat ik er gelijk mee aan de slag ben gegaan.

Puzzel met de groep

Ik maakte vandaag de puzzel met de nieuwe groep die ik volgend jaar heb. Ik gaf ze hierbij de opdracht om in het puzzelstuk tekeningen te maken die bij hen hoort. Zo konden ze erin tekenen waar ze van houden, welke sport ze doen, het lekkerste eten, familie en huisdieren etc., etc. , etc..

Natuurlijk kun je er ook een hele andere opdracht aan koppelen. Zo kunnen je kinderen patronen laten tekenen, een mozaïek laten maken en ga zo maar door.

Als alle kinderen een puzzelstuk hebben gemaakt kun je ze laten uitknippen en in elkaar laten puzzelen. Dit kun je als groepswerk dan in de klas ophangen.

Helaas waren de kinderen bij mij vandaag nog niet klaar, maar zodra het resultaat hangt bij ons in de groep volgend schooljaar, zal ik er hierbij een foto toevoegen.

puzzelcreator

De puzzelcreator is er in zeven formaten, een keer in 4×4, 5×3, 5×4, 5×5, 6×4, 6×5 of 6×6 zodat je 16, 15, 20, 25, 24, 30 of 36 puzzelstukken hebt. Ik heb in mijn nieuwe groep 22 kinderen, dus heb ik de 5×5 gebruikt. De overgebleven puzzelstukken kun je dan laten vullen door kinderen die snel klaar zijn met hun eerste puzzelstuk.

Het bestand:

Puzzelcreator 4 x 4
Puzzelcreator 4 x 4
Puzzelcreator 5 x 3
Puzzelcreator 5 x 3
Puzzelcreator 5 x 4
Puzzelcreator 5 x 4
Puzzelcreator 5 x 5
Puzzelcreator 5 x 5
Puzzelcreator 6 x 4
Puzzelcreator 6 x 4
Puzzelcreator 6 x 5
Puzzelcreator 6 x 5
Puzzelcreator 6 x 6
Puzzelcreator 6 x 6
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest