dinsdag, april 16, 2024
DownloadsLesideeënTekstlogica'sWoordknap

Tekstlogica – Efteling


Inmiddels zijn er al heel wat tekstlogica’s verschenen op vanjufmarjan.nl en deze tekstlogica Efteling is op special verzoek van een bezoeker van de site.  Wat een leuk onderwerp weer om een tekstlogica over te maken.

Een tekstlogica

De tekstlogica’s zijn een leuke manier om het begrijpend lezen te oefenen. Door het goed lezen van de aanwijzingen bij de tekstlogica kunnen de kinderen door middel van kruisjes en rondjes aangeven wat goed en wat fout is. Daarnaast moeten ze ook nog logisch nadenken over de aanwijzingen. Dit samen maakt de tekstlogica’s een leuke uitdagende opdracht voor de kinderen.

 

Tekstlogica Efteling

De Efteling

Misschien ga je op schoolreis naar de Efteling met je leerlingen, dan is dit natuurlijk een leuke gelegenheid om deze tekstlogica te laten maken. Zijn ze alvast lekker bezig met de voorpret en intussen zijn ze ook nog eens aan het begrijpend lezen.

In deze tekstlogica gaan er vier kinderen naar de Efteling. Elk kind gaat op een andere dag, heeft een favoriete attractie en krijgt ook nog wat te eten. Aan de kinderen de opdracht om uit te zoeken wie op welke dag komt. Wat de favoriete attractie van elk kind is en wat ze te eten krijgen.

Heb jij ook een verzoek voor een tekstlogica met een bepaald thema of onderwerp? Graag hoor ik dat via het contactformulier. We proberen dan om hier een tekstlogica bij te maken. Wist je dat je alle tekstlogica’s overzichtelijk op een rij kunt vinden op mijn Yurlspagina?

Ook heeft Denksport vaak leuke tekstlogica’s in een boekje op verschillende niveaus.

Het bestand:

Tekstlogica Efteling.
Tekstlogica Efteling.
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.