BEET! – Spelenderwijs hoofdrekenen/automatiseren

Juf, heb je weer en nieuw spel mee? Leuk, wanneer gaan we het spelen? Heerlijk zo’n reactie als je weer een rekenspel uit je tas haalt.
BEET! is een spel waarmee je spelenderwijs het hoofdrekenen en automatiseren oefent.

BEET!

Het spel BEET! is een spel wat je snel kunt spelen, het concept is vrij simpel, maar wel een krachtig concept. Door zijn eenvoud pakken kinderen het weer snel uit de kast, om nog even snel een potje BEET! te spelen.
Omdat het spel in twee versies (groen en rood) is gemaakt, één voor groep 3 t/m 5 en één voor groep 5 t/m 8, kun je met dit spel ook nog goed differentiëren. Ik heb het spel in mijn groep 5/6 geïntroduceerd en daarna in de kast gelegd, en je ziet dat de kinderen dan heel goed een keuze kunnen maken welk spel voor hun een uitdaging is.

Het spel.

Het spel bestaat uit twee verschillende soorten kaarten. BEETkaarten en speelkaarten. Op de BEETkaarten staan de antwoorden die met de speelkaarten moeten worden gemaakt d.m.v. het maken van een som. Je kunt dus met twee speelkaarten een som maken, maar je kunt dit ook met meerdere kaarten doen. De kaarten waarmee een speler de som heeft gemaakt, mag deze speler houden en wie aan het iend van het spel de meeste kaarten heeft, heeft gewonnen.

BEET!BEET! groen

De groene versie van het spel is geschikt voor groep 3 t/m 5. In deze versie worden vooral bewerkingen gemaakt met de getalstructuur tot 20. Met +, – en x maken kinderen sommen met een uitkomst tot 20. Op de Beetkaarten staan dus getallen tot maximaal 20, en op de speelkaarten staan getallen tot maximaal tien.

BEET!BEET! rood

De rode versie is geschikt voor groep 5 t/m 8. In dit spel wordt het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen in het getalgebied tot 100 geoefend. Bij dit spel komt ook het delen er dus bij.

In de praktijk

BEET!De kinderen in mijn groep 5/6 vonden het erg leuk om het spel te spelen. Ik merkte ook goed dat ook het hoofdrekenen goed werd geoefend. Omdat de som ook opgeschreven moest worden was het niet zo dat de hele snelle rekenaars altijd het snelste waren.

Ik merkte dat de rode versie van het spel in mijn groep 5/6 echt een uitdaging was, zeker voor de wat betere rekenaars. Groep 6 pakte toch ook nog graag even de groene versie. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, omdat in dit spel het oefenen van de tafels ook goed aan bod komt en dat is zeker in groep 5/6 geen overbodige luxe.

Het spel werd deze week regelmatig uit de kast gepakt. De speelkaarten bleven heel mooi, ondanks het vele gebruik. Al met al een leuke aanwinst in mijn groep.

Met dank aan Wizz-spel voor het beschikbaar stellen van de twee spellen. De spellen kun je bij Wizz-spel bestellen via deze link: BEET! of klik op het logo hieronder.

 

 

17 gedachten over “BEET! – Spelenderwijs hoofdrekenen/automatiseren

 • 1 december 2019 om 13:47
  Permalink

  Wat een leuk spel! Wij zijn op school op zoek naar allerlei vormen om het rekenen te automatiseren met de kinderen. En uit ervaring is gebleken dat een spelvorm het beste aansluit bij onze kinderen. Hoe leuk zou het zijn om met dit spel het nieuwe jaar in te gaan….!!

  Beantwoorden
  • 4 december 2019 om 13:12
   Permalink

   Ohhh…. super in mijn groep3-4-5!!!
   Ik doe graag mee

   Beantwoorden
   • 4 december 2019 om 15:05
    Permalink

    BEET rood. Ik ben rekencoördinator in wording. Momenteel heb een groep 7/8 op een asielzoekersschool 8 kinderen, 6 niveaus van groep 4 en 6/7/8. We zijn ons op school aan het richten op het verbeteren van het rekenonderwijs met automatiseren, het werken aan doelen en allerlei dingen. Zelf blog ik ook voor onderwijswereld op het gebied van rekenonderwijs, dus dit zou perfect binnen het plaatje passen.

    Beantwoorden
  • 2 december 2019 om 12:04
   Permalink

   Nog nooit BEET gehad, hoop nu wel! Bezig met rekenspecialist, dus alle BEETjes helpen om de kids BE(E)Ter te laten worden. Wie weet heb ik nu BEET!

   Beantwoorden
 • 1 december 2019 om 17:48
  Permalink

  Beet Rood. We gaan een keuzekast opzetten dus al het materiaal is welkom.

  Beantwoorden
 • 1 december 2019 om 20:29
  Permalink

  Dit wil ik graag ontdekken, zowel voor op school als voor in mijn logopedie praktijk!

  Beantwoorden
 • 1 december 2019 om 22:15
  Permalink

  Zou erg leuk zijn voor mijn RT lessen in diverse groepen van 4 tm 8.

  Beantwoorden
 • 3 december 2019 om 16:48
  Permalink

  Klinkt als een leuk en nuttig spel. Ik doe graag mee met de winactie, want ik zou met de kinderen hier graag BEET rood uittesten!

  Beantwoorden
 • 3 december 2019 om 19:01
  Permalink

  Wij willen het hoofdrekenen en automatiseren op school een flinke boost geven. Daar past BEET heel goed bij! Graag ontvangen wij BEET groen voor een goede basis in groep 3 en 4.

  Beantwoorden
 • 4 december 2019 om 10:15
  Permalink

  Beet-groen zou dubbel handig zijn! Eerst ik uit te proberen met mijn eigen 6- en 8-jarige rekenwonders thuis, daarna om in mijn groep 3 te gebruiken voor het automatiseren en spelend leren. Top!

  Beantwoorden
  • 4 december 2019 om 21:06
   Permalink

   Ik doe graag mee voor de groene beet 🤩!

   Beantwoorden
 • 4 december 2019 om 11:21
  Permalink

  Beet groen zou super goed inzetbaar zijn bij mij op school

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: