vrijdag, mei 31, 2024
Getalkrakers

Getalkrakers 1


Getalkrakers 1 is weer een nieuwe breinbreker op vanjufmarjan.nl. Een leuke puzzelcombinatie tussen kleurencombinaties en getallen.
Hiermee kun je je leerlingen weer even helemaal out of the box laten nadenken en ze flink uitdagen.

getalkrakers 1

Wat is er de bedoeling

Er zijn twee werkbladen in deze download. Een opgave blad en een uitknipblad. Op het uitknipblad staan negen kleurvlakken in verschillende combinaties.
Je kunt je leerlingen deze zelf laten uitknippen, of je knipt het zelf een keer uit en lamineert deze zodat ze meer gebruikt kunnen worden.

Getalkrakers 1

Op het andere werkblad worden vijf kleurvlakken getoond en negen combinatievlakken met getallen er in. Deze getallen komen overheen met de aan de bovenkant weergegeven kleurvlakken.
Nu is het de kunst dat je leerlingen de negen uitgeknipte kleurvlakjes zo weten neer te leggen op het werkblad zodat deze met elkaar matchen.
Als ze dit gedaan hebben dan kunnen ze met behulp van het antwoordenblad kijken of ze deze opgave goed hebben gemaakt.

Spelvorm

Natuurlijk kun je hiermee ook heel goed verschillende spellen bedenken. Zo kun je in tweetallen de combinatievierkantjes met de vier kleuren gedekt op een stapel leggen. De eerste wordt omgedraaid. Wie het eerst ziet waar het vierkantje hoort, mag deze hebben. Dan wordt de volgende omgedraaid etc.. Wie uiteindelijk de meeste vierkantjes heeft, heeft gewonnen.

 

Deze getalkrakers 1 wordt weer een serie van meerdere getalkrakers aangezien er ook meerdere moeilijkheidsgraden van zijn te maken. Dus houd onze website goed in de gaten voor weer nieuwe versies.

Getalkrakers 1

Het bestand:

Getalkrakers 1
Getalkrakers 1
Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest