woensdag, mei 29, 2024
KinderboekenReviews

’t Is niks


Misschien hebben jullie mijn reviews over de boeken van Sandra Kuipers en Mireille Hovius al eens gelezen: Froekje & Mies, Gemeen spel Froekje en Mies Op scoutingkamp en Froekje en Mies: Op een eiland. Erg leuke boeken van dit schrijversduo. Nu heeft Sandra Kuipers alleen een boekje geschreven: ’t Is niks, Jonas en Mijntje.

’t Is niks is een boekje voor jonge lezers van 7-9 jaar. Het is in een gemakkelijk lettertype geschreven in korte hoofdstukjes. Het verhaal is leuk en herkenbaar voor kinderen van die leeftijd.

Jonas is een jongen die veel weet en veel denkt, terwijl Mijntje een meisje is dat graag buiten speelt. Er worden hutten gebouwd en een groot deel van het verhaaltje speelt zich af op school. Jonas en Mijntje gaan samen een spreekbeurt houden, maar worden het maar niet eens over het onderwerp. Uiteindelijk komt er een heel onverwachte spreekbeurt.

Wat mij aantrekt in het verhaal is dat het  Jonas last heeft van tics, maar dat daar heel natuurlijk over geschreven wordt. Het wordt ook bekeken vanuit twee perspectieven. Vanuit Jonas, die er af en toe wel last van heeft en vanuit Mijntje die weet dat dit bij Jonas hoort, en het helemaal niet erg vindt, maar hem wel helpt als ze ziet dat hij er last van heeft, of als andere kinderen hem ermee “plagen”.

’t Is niks is te bestellen via uitgeverij Noordzee, waar ook de boekjes van Froekje en Mies te bestellen zijn.

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest