woensdag, april 17, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Superleuk omkeerboek van Froekje en Mies


Al eerder mocht ik boeken van het schrijversduo Sandra Kuipers en Mireille Hovius hier op mijn blog bespreken, namelijk Froekje en Mies gemeen spel en Froekje en Mies op Scoutingkamp. Inmiddels is ook het derde boek uit en wat een leuke variant. Een omkeerboek van Froekje en Mies.
In dit boek gaan de beide meisjes op vakantie, maar niet met elkaar. Froekje gaat naar Terschelling en Mies gaat naar Rhodos. Door er een omkeerboek van te maken zijn er dus twee verhalen ontstaan. Toch hebben de meiden contact met elkaar via Whats App, en blijven ze een beetje op de hoogte van elkaars avonturen. In elk verhaal wordt dus al een beetje de sluier opgelicht van het andere verhaal.

 

Froekje op Terschelling

Ik heb als eerste het verhaal van Froekje op Terschelling gelezen. Froekje gaat samen met haar moeder op de fiets naar Terschelling om daar te gaan kamperen. Ze krijgt een mobieltje van opa om contact te houden met Mies. Op Terschelling ziet Froekje haar vriendin van vorig jaar weer. Ook vindt ze een poes met een zeer pootje. Samen met Hannah heeft ze een hele leuke tijd. Is Froekje verliefd? En kan ze de poes mee naar huis nemen? Een heel aandoenlijk verhaal waarin gevoelens en hoe daar mee om te gaan een grote rol spelen.

 

Mies op Rhodos

Mies gaat naar Rhodos. Zij komt met haar vader en moeder en broer aan, maar dan loopt het niet allemaal op rolletjes. Het hotel is nog niet helemaal klaar. Gelukkig kunnen ze wel zwemmen, maar daar is niet veel aan als er niemand is om mee te spelen. Als ze haar vader eindelijk zover heeft om een ander hotel te zoeken, komt Mies Melle tegen. Met Melle beleefd ze leuke dingen. Ze mag helpen met het vastplakken van kabel voor een tv-opname. Dit blijkt later voor een show van Marco Borsato te zijn. Ze wil graag naar het concert, maar haar ouders vinden kaartjes te duur. Via Melle probeert ze toch aan kaartjes te komen, maar deze heeft iets heel anders kunnen regelen. Ze mogen namelijk backstage.

Beide verhalen zijn in elkaar verweven en eindigen op het moment dat Froekje en Mies elkaar weer zien na de vakantie.

De verhalen lezen beide heerlijk weg. Door de vlotte schrijfstijl lopen de verhalen lekker door en leest het erg prettig. Leuk is ook dat de schrijfsters aangeven dat je het boek op verschillende manieren kan lezen. Elk verhaal op zich, maar je kunt er ook voor kiezen om steeds een hoofdstuk van elk verhaal te lezen.
Ik heb de verhalen apart gelezen, meer omdat het zo lekker vlot weg las. Voordat ik er erg in had, was ik al een paar hoofdstukken verder.

Weer een leuk boek hoor! Met dank aan de schrijfsters voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.