zaterdag, juli 13, 2024
AdvertorialsAlgemeen

Hokjes, een bron van inspiratie voor mijn tekenlessen.


tekenboek

 

Leuke tekenlessen verzinnen voor je groep is niet altijd gemakkelijk vind ik. Natuurlijk kun je genoeg leuke voorbeelden vinden op Pinterest, maar toch. Ik wil de kinderen altijd wel iets leren en ze uitdagen in mijn lessen, dus ook bij de tekenlessen.
Nu kwam laatst dit hele leuke tekenboek voorbij: Hokjes, een out of the box-tekenboek. Uit dit boek ga ik echt heel veel ideeën halen om met mijn klas te gaan uitproberen.

Hokjes

In dit boek kun je zelf tekenen en dus ook van alles uitproberen. Met de inspiratie die je uit dit boek kunt halen kun je kinderen hele mooie tekeningen laten maken en tekeningen naar een hoger niveau brengen.
Patronen, symmetrische vormen, figuren, schaduwen, het komt allemaal aan de orde. Ook letters, tekenen op schaal en optische illusies komen aan bod. Je kunt heel precies tekenen of uit de losse pols. Zo ontzettend veel leuke ideeën, ik wordt helemaal blij van het boek.

Een out of the box-tekenboek

tekenboekOp de achterkant van het boek staat de volgende tekst: Hokjes zijn verslavend! Teken hokjes, doodle hokjes, kleur hokjes. Of ga juist búiten de lijntjes. Van 3D-figuren tot vloeiende ontwerpen. Iedereen aan de hokjes.

Het mooie is toen ik het boek voor het eerst zag dat ik eigenlijk alleen aan vierkante hokjes dacht, maar dat is dus totaal niet waar. Je hebt ook langwerpige hokjes, 6 kantige hokjes, zelfs cirkels waarin je de mooiste tekeningen kunt maken.

Ik heb mijn kleurpotloden er alvast bij gezocht, en ga lekker van alles uitproberen in de vakantie.

Met dank aan uitgeverij Moon voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.
src=”https://partner.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” id=”bol_1531589396742″>

Tekenopdracht met kleur en patroon.

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest