Algemeen

Vier manieren om de laatste week voor de Kerstvakantie goed door te komen


Zo, de laatste week voor de kerstvakantie. Een drukke tijd,veel extra dingetjes erbij, maar toch moeten we deze week nog wel even door.

Ik merk zelf dat de vermoeidheid wel toeslaat, maar we hebben nog een drukke week voor de boeg. Woensdagavond kerstfeest bij ons op school. Elke groep heeft een optreden, dus dat moet ook even geregeld worden. Er moet een boel geknutseld worden want je wilt natuurlijk ook dat alles er gezellig uitziet.

Daarom vier manieren om deze week goed door te komen.

Blijf aan het werk!

De kinderen hebben bij mij deze week gewoon een weektaak. Als je gewoon de lessen door laat gaan werkt dat het prettigst. Kinderen vragen in het begin van de week al of ze nog gewoon moeten werken. Mijn antwoord is dan: Ja. Ik leg de kinderen ook uit waarom. Regelmaat is belangrijk. Als je de hele week alleen maar leuke dingen doet is de lol er snel af. Als je aan het werk bent gaat de tijd het snelst.

Geef goed aan hoe de week gaat verlopen.

Er zullen allerlei dingen anders gaan deze week. Kinderen vinden het prettig als je goed aangeeft wat er deze week allemaal op het programma staat. Bij de één zal dit een kerstontbijt zijn, bij de ander een kerstdiner waarbij de kinderen terugkomen naar school ’s avonds. Maar ook kerstmarkten, lichtjesfeesten of een viering in de kerk kunnen op het programma staan. Wanneer gaan we oefenen, wat gaat er anders enz. Duidelijkheid is in deze tijd waarin de kinderen toch al moe zijn heel belangrijk.

Plan ook leuke, rustige momenten tussendoor.

Een een rustig moment tussendoor is heerlijk. We knutselen een boel, bereiden vieringen voor, oefenen voor optredens en ga zo maar door. Momenten van rust, waarbij de kinderen even iets voor zichzelf kunnen doen,zijn dan ook heel waardevol. Via het internet zijn veel leuke kleurplaten of werkboekjes voor Kerst te vinden. Zelf tekenen vinden kinderen ook heel fijn of gewoon even lekker lezen of een spelletje doen.

Aan het einde van de week..

Dan zijn alle vieringen voorbij aan het einde van de week. Ook dan zet ik toch nog wel een les op het programma. Aan het einde van de dag is het dan tijd voor nog een spelletje of een film. Samen ruimen we alle kerstspullen weer op, delen alle knutselwerkjes uit die mee naar huis kunnen zodat we in het nieuwe jaar met een schone lei kunnen beginnen. 

Hier nog een paar leuke knutsels/opdrachten voor in de laatste week voor de kerstvakantie:

Stiptekening

Kerstboom

Glimmende kerstboomversieringen.

Kerstmuts. Vrolijk voor in de kerstboom.

Kerstboom van tijdschriften

Prachtige kerstster, moeilijke en gemakkelijke versie

Fijne kerstvakantie allemaal!

 

Kersttrends 2018

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest