woensdag, mei 29, 2024
LesideeënOnderwijsmaterialen

Zoveel mogelijkheden met Flashcards


Flashcards

Ik gebruik in de klas vaak van alles om iets op te schrijven. Om iets te onthouden, of zomaar even snel iets te noteren.  Soms schrijf ik ook wel eens een geheugensteuntje voor kinderen die ze dan zelf kunnen bewaren. De ervaring is, dat dit dan snel kwijtraakt of slordig wordt.

Nu heb ik van flashcardsbestellen.nl een hele mooie box gekregen die ik mag gaan uitproberen. In deze box zitten allerlei kaartjes van stevig materiaal waarop je geheugensteuntjes kunt schrijven. Het is bedacht om te gebruiken voor je studie, om dingen te leren en te onthouden, maar ik kan ze ook prima gebruiken in de klas.

Er zitten verschillende maten flashcards in de box. A7, A6 en halve flascards, met of zonder kleurtje of thema en ook nog met of zonder perforatie. (De flashcards zijn ook los te bestellen, en in allerlei verschillende maten. Je kunt zelf bepalen hoe je het wilt hebben).

Waar kun je ze allemaal voor gebruiken?

Tafels

In mijn groep is het erg belangrijk om de tafels onder de knie te krijgen. Op aparte flashcards kun je dan de kinderen een tafel laten schrijven. Je kunt deze kaartjes dan verbinden met een elastiekje of metalen ring. Ken je de tafel goed, dan kan dit kaartje uit de stapel. Kinderen willen graag zo snel mogelijk de cards wegwerken dus oefenen hier hard voor.

Spellingsregels

Op de kaartjes kun je ook heel mooi de spellingsregels schrijven, met voorbeelden erbij. Eem lastige spellingsregel komt weer bij in de metalen ring, en kan erbij gepakt worden als geheugensteuntje tijdens het schrijven.

Flitsen

De kaartjes heten niet voor niets flashcards. Je kunt ook setjes flitswoorden maken met de woorden van de week, woorden per categorie/ woordpakket (Aangepast aan de spellingsmethode die je gebruikt). Je kunt de kinderen dan met deze woorden in tweetallen laten flitsen. Om de beurt laten ze de woorden een paar tellen aan elkaar zien om ze daarna op te schrijven.

Metriek Stelsel

Ook het metriek stelsel leent zich prima om te gebruiken met een flashcard. Krijgen de kinderen rekenen met afstand, inhoud of gewicht, dan kunnen ze de desbetreffende flashcard erbij pakken.

Zoveel mogelijkheden om deze leuke flashcards te gebruiken. Ook als je even een leuk berichtje aan een kind of collega wilt schrijven zijn deze kaartjes erg handig.
Kortom, ik ben erg blij met mijn box met flashcards.

Lees ook eens:

Programmeren voor kinderen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest