zondag, juni 23, 2024
AdvertorialsAlgemeen

Kauwsieraden, voor kinderen met kauwbehoefte.


Kauwsieraden

Jullie zijn ze vast allemaal wel eens tegengekomen. Kinderen die op van alles kauwen. Er zijn kinderen die kauwen op de kraag of de mouw van hun shirt, op hun haar en ook het touwtje van hun sweatshirt kan prima functioneren om op te kauwen. Ook zijn er kinderen die op steviger materialen kauwen, zoals pennen, potloden en gummen. In ergere mate heb je ook het nagelbijten en zelfs het bijten op de vingers.

Vorig schooljaar had ik een leerling in de klas die inderdaad altijd op de kraag van zijn shirt zat te kauwen. Ik probeerde hem altijd over te halen dit niet meer te doen. Daarbij eigenlijk nooit erover nagedacht waarom hij dat eigenlijk deed. Ja, hij was best aanwezig in de klas, en vond het ook allemaal best wel lastig in de klas, dus nu ik hier eens wat dieper ingedoken ben, snap ik het wel. Ook had ik wel eens kinderen met kauwsieraden in andere groepen gezien, maar ook hier echt nooit zo bij stilgestaan.

Dit kauwen blijkt dus helemaal niet zo slecht te zijn. Hele jonge kinderen ontdekken de wereld vooral met de mond, daar is speciaal “kauwspeelgoed” voor, maar voor oudere kinderen kan dit kauwen ook nuttig zijn. Het werkt vaak rustgevend maar kan ook helpen de concentratie te verhogen.

Nu zijn er bedrijven zoals educadora die speciaal voor kinderen met deze kauwbehoefte kauwsieraden verkopen. Ik vroeg mij af of dit wel veilig was, totdat ik er een kreeg toegestuurd. Ik was eigenlijk heel verbaasd. Wat een mooi, stoer sieraad. Heel stevig materiaal, met een duidelijke handleiding erbij. Hierin staat vermeld dat dit sieraad geschikt is voor een lichte-gemiddelde kauwbehoefte. Het kan zelfs in de vaatwasser.

 

De kauwsieraden zijn er in allerlei vormen, maten en geschikt van licht tot stevige kauwbehoefte. Ze zijn gemaakt van veilige siliconen, vrij van BPA, lood en latex. Het is wel zo dat bij tekenen van schade het sieraad moet worden weggegooid, maar dat is niet meer dan logisch. Toch gaat zo’n sieraad tot enkele maanden mee.

Ook voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen kan een kauwsieraad een uitkomst zijn. In de boeken Wiebelen en friemelen in de klas  en Wiebelen en friemelen thuis kun je hier over lezen.

Op de site van Educadora kun je nog veel meer informatie vinden over de kauwbehoefte en kauwsieraden.

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest