woensdag, mei 29, 2024
BoekreviewsKinderboekenReviews

Filosofie? Moet je dóén!


Filosofie in de kring. Jullie hebben dat vast ook wel eens. Je zit in de kring en een kind stelt zo’n vraag waar je eigenlijk geen antwoord op kunt geven. Of er komt een vraag waar gewoon veel meer antwoorden goed zijn.Van die filosofische vragen waar je dan nog een heerlijk kringgesprek over kan hebben. Vragen waar geen juiste antwoorden op bestaan. Sommige kinderen kunnen hier geen genoeg van krijgen.

Het onwijs grote filosofie doeboek

Nu kreeg ik: Het onwijs grote filosofie doeboek. Het eerste filosofisch doeboek dat ooit in Nederland verschenen is. Het is een doeboek voor kinderen waarin ze zelfstandig aan de slag kunnen met allerlei filosofische vragen.

Aan de hand van puzzels en spelletjes kunnen kinderen in dit boek de slag met uitdagende vragen.  Kinderen worden gestimuleerd met creatieve opdrachten verder door te denken. Zo staan er rebussen, doolhoven en woordzoekers in waarbij je aan het denken wordt gezet.

Bruikbaarheid in de klas

Ik ben in dit boek al verschillende dingen tegen gekomen die ik in de klas zou kunnen gebruiken. Bepaalde vragen die je eens kunt stellen tijdens een kringgesprek. Met andere woorden heel bruikbaar. Ik ben er heel blij mee.

Leuke opdrachten

In het boek vind je naast spelletjes en vragen ook leuke opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Bijvoorbeeld: ‘Maak je eigen zandloper’. Kinderen krijgen de opdracht om met twee lege flessen en stevige tape. De filosofische vraag is: “Bestaat de tijd wel echt?” Hierbij leren ze ook nog hoe men wist hoe laat het was toen er nog geen klokken waren.

Kortom een erg leuk boek, voor mij weer een naslagwerk, en voor kinderen, maar ook volwassenen, een leuk boek om zelf te hebben.

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest