dinsdag, juni 25, 2024
Algemeen

Op zoek naar een leuke schoolreis?


Het is altijd weer de vraag, waar gaan we naar toe op schoolreis? Sommige scholen gaan al niet meer op schoolreis, omdat het allemaal te duur wordt. En het is soms best wel lastig natuurlijk, met al die stijgende prijzen.
Gelukkig kunnen wij nog wel met onze groepen op schoolreis. Groep 3 t/m 6 past bij ons in één bus, dus dat combineren we vaak, en groep 7/8 gaat drie dagen op kamp op de fiets.

bloktours

Wij laten onze schoolreis al jaren regelen door Bloktours. Bij hen kun je een compleet geregelde schoolreis boeken, en hoef je verder zelf niets te doen is doen. Ook dit jaar weer even contact opgenomen met het budget wat we hebben en je krijgt een overzicht wat er dan voor jou mogelijk is.

Schoolreis

Dit jaar zijn we naar Enkhuizen afgereisd. Groep 3/4 naar Sprookjeswonderland en groep 5/6 naar het Zuiderzeemuseum. Dit is goed met elkaar te combineren omdat het vlak bij elkaar ligt. Ik werd met mijn groep 5/6 afgezet bij het Zuiderzeemuseum. De buschauffeur regelde het entreekaartje en toen konden we zo naar binnen. We spraken af hoe laat we weer bij de ingang zouden zijn voor de terugreis, en toen reed de chauffeur met groep 3/4 verder naar het Sprookjeswonderland.

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum kun je alleen bereiken per pontje. Je koopt je kaartje bij de parkeerplaats, en kan dan opstappen. Bij ons arrangement hadden we een educatief programma geregeld. Je kunt ook kiezen om dit niet te doen, maar dan is het erg lastig om de kinderen de hele dag bezig te houden, zeker omdat er niet erg veel speelgelegenheden zijn in het buitenmuseum.

Als je aankomt met de pont loop je zo een andere wereld in. Alsof je zo 100 jaar terug in de tijd bent gestapt. Er lopen mensen rond in klederdracht, er zijn allerlei winkeltjes, er wordt gewassen op de hand, netten gemaakt door vissers, touwen gemaakt etc.

Mijn groep 5/6 ging eerst het programma Huishouden rond 1920 junior doen. Dit was erg leuk. We werden ontvangen door een medewerkster van het museum, en mochten binnenkomen in een huisje van vroeger. Na een korte introductie gingen de kinderen helpen in de huishouding. Er werden aardappels geschild, de was gedaan, het stoepje geveegd, geraagd, de ramen gelapt, een boodschapje gedaan bij de apotheek en de kruidenier, aardappelkoekjes gemaakt en er was ook nog even tijd voor spelen met de priktol of prikslee. De kinderen waren allemaal superfanatiek met elk klusje. Aan het eind mochten we nog proeven van de aardappelkoekjes.

Na dit programma zijn we mat zijn allen onze meegebrachte lunch opeten in het centrum van het dorpje. Daarna zijn we in groepjes nog zelf rond gaan lopen. Erg leuk was dat de medewerkers in klederdracht hun rol perfect speelden. Ze hadden nog nooit van een wasmachine gehoord, en het Ijsselmeer……? “Wij wonen toch aan de Zuiderzee?” Erg leuk om te zien.

Aan het einde van de middag weer met de boot terug, en daar stond de bus alweer op ons te wachten. Ook groep 3/4 had zich prima vermaakt in Sprookjeswonderland.

Reizen algemeen

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest