vrijdag, juni 21, 2024
Algemeen

6 Belangrijke redenen waarom je vriendelijk moet zijn tegen je leerlingen.


Natuurlijk ben je vriendelijk tegen je leerlingen, maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat dit ook heel belangrijk is? Ik geef je 6 belangrijke redenen waarom je vriendelijk moet zijn tegen je kids.

1. Gelukkige kinderen

Volgens de wetenschap is het zo dat de goede gevoelens die we ervaren als we aardig zijn worden geprduceerd door bepaalde stofjes die de hersenen activeren en dit associeren met  een gevoel van geluk en vertrouwen. Daarom zullen kinderen ook vriendelijk zijn naar medeleerlingen en jou, omdat dit als prettig ervaren wordt. Wie vriendelijkheid zaait, oogst ook vriendelijkheid.

2. Verbinding

Onderzoek naar het onderwerp heeft bepaald dat vriendelijkheid ons vermogen om zinvolle verbindingen met anderen te vormen, vergroot. Studies tonen aan dat aardige, blije kinderen genieten van een grotere aanvaarding door anderen, omdat ze geliefd zijn. Meer vriendelijkheid in de klas zorgt dan voor een verspreiding van populariteit.

3. Verbeterde gezondheid en minder stress

Vriendelijk zijn een trigger kan zijn voor het vrijkomen van het hormoon oxytocine, dat een aantal fysieke en mentale gezondheidsvoordelen heeft, omdat het het geluksniveau van een persoon aanzienlijk kan verhogen en stress kan verminderen.

4. Groter gevoel van er bij horen en zelfrespect

Vriendelijkheid verhogen het gevoel van welzijn en erbij horen. Je krijgt er meer energie van en het verbetert je zelfrespect.

5. Betere concentratie en betere resultaten

Omdat het serotonine verhoogt, dat een belangrijke rol speelt bij leren, geheugen, stemming, slaap, gezondheid en spijsvertering, is vriendelijkheid een belangrijk ingrediënt dat kinderen helpt zich goed te voelen. Het hebben van een positieve blik stelt hen in staat grotere aandachtsgebieden te overbruggen en maakt meer creatief denken mogelijk en verbeterd de  resultaten op school.

6. Minder pesten

Vriendelijkheid en mededogen leren op scholen, bevordert niet alleen het positieve gedrag, maar helpt kinderen te voelen dat ze er bij horen. Het is gedocumenteerd dat de effecten van pesten aanzienlijk kunnen worden verminderd door bewust vriendelijk te zijn op school.

Vriendelijkheid kan worden geleerd. Jij staat de hele dag voor de klas, en soms is het best lastig om vriendelijk te blijven. Toch is het wel belangrijk. Jij bent het rolmodel voor de klas, en zoals al eerder genoemd: Wie vriendelijkheid zaait, oogst dit ook.

Bron: edarticle.com

Cadeauwinkel

 

 

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest