zaterdag, april 20, 2024
Algemeen

Hebben jullie hem al? Het kinderboekenweek lespakket


Kinderboekenweek lespakket

Deze week was het de eerste week na de schoolvakantie. Weer heerlijk begonnen in mijn groep 5/6, en toen kwam deze week ook nog een pakketje binnen van het CPNB, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. En ik had geluk, want als leescoördinator mocht ik hem openmaken. Kijken jullie mee wat er allemaal in zit?

 

Het zat stevig ingepakt hoor, stevig in plastic, maar dit was snel verwijderd. Als eerste viel er een zakje knikkers uit. Ik kwam er al snel achter dat dit bij het prentenboek hoorde wat in het pakketje zat. Knikkeruil heet het boek. Een heel mooi geïllustreerd boek over knikkers. Dit boek ga ik nog uitgebreid bespreken in een volgend blog.
Ook het kinderboekenweek geschenk zat in het pakket. Kattensoep, geschreven door Janneke Schotveld, bekend van Superjuffie en Botje. Ook op dit boekje kom ik later terug.

Kinderboekenweeklessen

Verder is er een map met kinderboekenweeklessen. Hierin zitten algemene lesideeën voor de hele school bijvoorbeeld voor de opening en lessen bij het kinderboekenweekgeschenk en het prentenboek. Ook zitten er leskaarten voor  de groepen van het basisonderwijs. Elke kaart bevat vijf lessen gebaseerd op boeken de Kerntitels bij de kinderboekenweek. Algemeen thema: Griezelen.
Voor groep 1/2 zijn dat: Dit is een boek vol monsters, Klein monster Motta, AAA-woei wie maakt dat geluid?, De grote gevaarlijke grompel en Joke wil spoken.

Voor groep 3/4 zijn er lessen bij de volgende boeken: Draak, De broers Grombek, Knekelstad, De sprookjesverteller, sprookjes van Andersen en Bert en Bart en de zoen van de zombie.

Gruwelijk grappige griezelverhalen, Trubbel de trol.Griezels van Bakstein, Ben niet bang voor de wilde dieren, De ongelofelijke avonturen van Merel Jansen en De vloek van woestewolf zijn de boeken die gekozen zijn voor groep 5/6.

Voor groep 7/8 zijn er lessen bij de volgende boeken: Spookschrijvers, De griezelbus 1, Stranders, Dulle Griet en Spuitende slagaders en overstromende oceanen

Online zijn er per boek ook nog verschillende extra lessen, digibordlessen en extra materialen te vinden. Daar heb je een registratiecode voor nodig.

Als laatste zaten er nog mooie posters in die je in de school kunt ophangen, en een kinderboekenkrant, boordevol boekennieuws, een voorleesgids en een cd met de titelsong van de nieuwe cd van Kinderen voor kinderen: GRUWELIJK ENG

Ik vond het ontzettend leuk om het kinderboekenweek lespakket uit te pakken, en ga het deze week verspreiden onder mijn collega’s. Ik denk dat het weer een toffe kinderboekenweek wordt.

Als je het kinderboekenweek lespakket nog niet hebt, kan het nog besteld worden bij de boekhandel.

Kantoor en schoolKantoor en school

Delen op social media of per email :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons :

Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest